29 Μαρτίου, 2024

Άρση μέτρων: Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις ΙΧ από Δευτέρα; Πόσοι επιβάτες επιτρέπονται;

Σας αφορά!

Άρση Μέτρων: Aπό τη Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάει και η άρση των μέτρων για τις μετακινήσεις με ΙΧ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι οδηγοί ΙΧ λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουν πως από την επόμενη εβδομάδα δεν θα χρειάζεται να στείλουν sms ή να έχουν βεβαίωση μετακίνησης. Επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ.

Μετακινήσεις με ΙΧ μόνο εντός του νομού μόνιμης κατοικίας

Ωστόσο, υπενθυμίζεται πως παραμένει της απαγόρευσης για τις μετακινήσεις εκτός νομού που διαμένουν οι επιβάτες των ΙΧ. Η μετακίνηση σε άλλους νομούς αναμένεται να επιτραπεί σταδιακά από τις 19 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως θα υπάρχουν ενδελεχείς έλεγχοι από τις αρμόδιες Αρχές.

Στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων κυκλοφορίας ανακοινώθηκε και τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες που επιλέγουν για τη μετακίνησή τους τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κορωνοϊός – Εκκλησίες: Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα

Παράταση στα περιοριστικά μέτρα που έληγαν στις 27 Απριλίου για την διασπορά του κορωνοϊού στις Εκκλησίες προβλέπει η νέα ΚΥΑ που θα ανακοινωθεί.

Με απόφαση που υπογράφεται από τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας παρατείνονται τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στις Εκκλησίες έως τις 3 Μαίου. Κατά το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός για την άρση των μέτρων ανακοίνωσε εκτός των άλλων, ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου για ατομική λατρεία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την Εκκλησία, τονίζοντας:

«Επιτρέψτε μου, εδώ, μία αναφορά στην Εκκλησία: Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα αποδείχθηκε όμως ότι ηταν αναγκαίο για όλους».