19 Απριλίου, 2024

Αποκάλυψη PatKiout: Προκάλεσε τη μοίρα του ο Βουτσάς! Το ντοκουμέντο με τη συσκευή οξυγόνου και τα σημάδια που αγνοούσε από τον Οκτώβριο… (Φωτο)

Μπαίνοντας κανείς στο απλό διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα εντοπίσει δίπλα στην αγαπημένη του θέση είναι μια συσκευή οξυγόνου.

Ο Κώστας Βουτσάς υπέφερε από παιδί με τα βρογχικά του, ένα πρόβλημα που εξελίχθηκε σε χρόνιο άσθμα που επέβαλε τη συσκευή οξυγόνου χωρίς την οποία δεν ζούσε. Ο ίδιος έλεγε ότι τα «μπουλούκια» στην αρχή και τα θέατρα μετά στα οποία έπαιζαν χωρίς οξυγόνο ήταν η αιτία που του επιδείνωσε το πρόβλημα, παρότι δεν κάπνισε και δεν ήπιε ποτέ.

Αυτή είναι η φωτογραφία-ντοκουμέντο από τον Αύγουστο του 2018 όταν είχε δώσει συνέντευξη στην Lifo, την οποία εντόπισε το PatKiout. Στα δεξιά του, διακρίνεται πεντακάθαρα η συσκευή αλλά και αμέτρητα σπρέϊ οξυγόνου:

Ο 88χρονος κοσμαγάπητος ηθοποιός ακόμη και σε αυτή την ηλικία παρέμενε απείθαρχος στις συστάσεις των γιατρών. Δούλευε και ζούσε με σαν να μην υπάρχει αύριο, ενώ θα έπρεπε να είναι ήρεμος και χαλαρός. Ο Βουτσάς έδινε… γκάζια μέχρι και τη στιγμή που, ενώ έπαιζε στην «Σταχτοπούτα», στα παρασκήνια λύγισαν τα πόδια του και κόπηκε η ανάσα του.

Οι συμπρωταγωνιστές του έβλεπαν ότι υπέφερε και κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια να τα βγάλει πέρα. Τα προβλήματα στο αναπνευστικό του άρχισαν να επιδεινώνονται από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ πριν από δυο μήνες είχε εισαχθεί και πάλι στο νοσοκομείο με παρόμοια προβλήματα.

Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του, σύμφωνα με την τελευταία δήλωση της συζύγου του: «Ο Κώστας όπως με ενημέρωσε ο επικεφαλής της ΜΕΘ είχε ένα ήσυχο βράδυ. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Πραγματικά πιστεύω ότι θα γίνει καλά». Η Αλίκη Κατσαβού αποκάλυψε επίσης πώς οι γιατροί αρχίζουν τις προσπάθειες για την αποσωλήνωσή του».