19 Απριλίου, 2024

Αποκάλυψη Ε.Τ. – Κολωνός: Για αυτό παραμένει προφυλακισμένη η μητέρα της 12χρονης – Το σκεπτικό πίσω από το βούλευμα

Αποκάλυψη Ε.Τ. – Κολωνός: Για αυτό παραμένει προφυλακισμένη η μητέρα της 12χρονης – Το σκεπτικό πίσω από το βούλευμα

Κολωνός: Τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη της συγκλονιστικής υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό η ανάκριση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Στη φυλακή έχουν βρεθεί 11 πρόσωπα μεταξύ των οποίων και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, ο ρόλος της οποίας στην υπόθεση έχει «διχάσει» τη Δικαιοσύνη.

Στο πολυσέλιδο βούλευμα, που αποκαλύπτει ο «Ε.Τ.», δυο μέλη του δικαστικού συμβουλίου μέσα από ανακτημένες συνομιλίες από τη ΔΕΕ και ένα έγγραφο της Αρχής για το Ξέπλυμα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η 37χρονη πρέπει να παραμείνει στη φυλακή για να μη διαπράξει ανάλογα αδικήματα, απορρίπτοντας το αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής της κράτησης. Ωστόσο, η εισηγήτρια της υπόθεσης, χρησιμοποιώντας άλλα στοιχεία της δικογραφίας και ερμηνεύοντας διαφορετικά τα περιστατικά, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η 37χρονη υποχρέωνε το παιδί της σε μια «ιδιάζουσα επαιτεία» για να βρει τη δόση ναρκωτικών που αποζητούσε, αλλά δεν την εξέδιδε.

Κατά την πλειοψηφία, η 37χρονη εξέδιδε το παιδί της και «στον σχηματισμό της εν λόγω κρίσης συνηγορεί επιπλέον το γεγονός ότι σε μεταγενέστερο χρόνο και δη τον μήνα Αύγουστο του έτους 2022, κατατέθηκαν σε αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό από τρεις διαφορετικούς κατηγορουμένους ποσά που έφτασαν συνολικά τα 240 ευρώ». Επιπλέον, από το έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης για το «μαύρο» χρήμα προκύπτει πως στον λογαριασμό αυτό κατατίθετο ένα ποσό από την Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων και όχι το προνοιακό επίδομα, όπως είχε δηλώσει η 37χρονη.

Οι καταβολές από την Ένωση Πολυτέκνων γίνονταν σε άτακτες ημερομηνίες, Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο του 2022, ενώ η κατηγορουμένη υποστήριξε πως ενημερωνόταν τηλεφωνικά για την κατάθεση και έκανε αυθημερόν ανάληψη των ποσών.

Όμως, οι δικαστές εντόπισαν αντίφαση στον ισχυρισμό αυτό σε σχέση με όσα ανέφερε η 12χρονη στην κατάθεσή της, όταν ερωτήθηκε για το πώς γνώριζε το pin της κάρτας. «Όταν έμπαινε το επίδομα, για να δούμε αν μπήκε, πήγαινα, πηγαίναμε και παίρναμε ένα χυμό για να δούμε αν έχουν μπει».

Στο βούλευμα γίνεται λόγος για προσπάθεια «συγκάλυψης» της μητέρας από την ανήλικη κόρη της, που είχε ισχυριστεί ότι η μητέρα είχε πάντα στον λογαριασμό 0,25 ευρώ. «Προέκυψε ότι η κατηγορουμένη πράγματι άφηνε στον τραπεζικό λογαριασμό ένα μικρό κάθε φορά πόσο, πλην όμως αυτό δεν ήταν πάντα σταθερό. Συγκεκριμένα είχε αφήσει ποσό 10,03 ευρώ, ποσό 10,07 ευρώ, ποσό 0,47 ευρώ, ποσό 10,99 ευρώ και στις 6 Ιουλίου 2022 ποσό 0,25 ευρώ». Επιβαρυντικά λειτούργησε και ο ισχυρισμός της 37χρονης ότι είχε την κάρτα της όποτε την αναζητούσε, καθώς κατά τους δικαστές «αυτό έρχεται σε αντίθεση με όσα ανέφερε η ανήλικη ότι ο κατηγορούμενος Ηλίας Μίχος είχε πάρει την κάρτα ανάληψης πέντε φορές και δεν την επέστρεφε αμέσως αλλά έπειτα από μία ή δύο ημέρες».

Από την έρευνα αποκαλύφθηκε ότι οι αναλήψεις των ποσών που κατέβαλαν όλοι οι κατηγορούμενοι έγιναν από τα ΑΤΜ στα οποία πήγαινε η μητέρα, δηλαδή από το αυτόματο μηχάνημα στο μετρό στα Σεπόλια και από τη Λένορμαν. «Το γεγονός αυτό επιτείνει τις ήδη σοβαρές ενδείξεις ότι είχε τον πλήρη έλεγχο του τραπεζικού της λογαριασμού, τις σχετικές δε αναλήψεις πραγματοποίησε είτε η ίδια είτε η ανήλικη κόρη της, αφού οι αναλήψεις του Αυγούστου έλαβαν χώρα σποραδικά και σε διάστημα που ο Ηλίας Μίχος βρισκόταν -κατά την ανήλικη- σε διακοπές».