28 Μαρτίου, 2024

Από το Love Yourself έρχεται σαν Καταιγίδα

Από το Love Yourself έρχεται σαν Καταιγίδα

Argyris Nastopoulos – «Fashion Star»

Ο Βαγγέλης Μολές είναι συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής από την Αθήνα. Γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 2001 και από μικρός είχε κλίση προς τη μουσική. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασσική μουσική, μαθαίνοντας βιολί, πιάνο και κιθάρα. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά όπου έφτιαξε την πρώτη του μπάντα με την οποία απέσπασαν το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού της Βουλής των Εφήβων το 2019. Όπως δηλώνει ο ίδιος τα ακούσματα του ήταν κυρίως ροκ μουσική χωρίς να είναι προκατειλημμένος απέναντι σε οτιδήποτε αυθεντικό.

Το 2022 κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο “Σαν Καταιγίδα” από την Keys Records και είναι ήδη έτοιμος για τα Live του!!

Τα Live περιλαμβάνουν τραγούδια mainstream ελληνικού ρεπερτορίου. Ξεκινώντας από σύγχρονα ποπ-ροκ ακούσματα καταλήγουμε σε λαϊκό και ελαφρολαϊκό

 

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για αυτή τη συνέντευξη. Νιώθω ότι είναι μια ευκαιρία να ανοιχτώ λίγο παραπάνω για εμένα και την πιο προσωπική πλευρά μου.

 

Πες μας λίγα πράγματα για σένα. Πού γεννήθηκες και μεγάλωσες; Πώς ήσουν ως μαθητής;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Νίκαια. Όταν πήγα γυμνάσιο μετακόμισα στο Κερατσίνι για να είμαι πιο κοντά στον Πειραιά, όπου βρισκόταν το Μουσικό Σχολείο Πειραιά, στο οποίο και φοίτησα. Δεν ήμουν αυτό που θα έλεγες κακός μαθητής, αντίθετα ήμουν αρκετά καλός. Παρ’ όλα αυτά εγώ είχα την τρέλα μου με τη μουσική και έψαχνα διαρκώς ένα τρόπο έκφρασης. Στα 17 μου έφτιαξα την πρώτη μου σχολική μπάντα. Ξεκίνησα γράφοντας στίχους μέσα στο μάθημα, και καταλήξαμε να κάνουμε κοπάνες για να κάνουμε κρυφά πρόβες στο αμφιθέατρο του σχολείου. Οπότε ναι… ήμουν καλός μαθητής, αλλά όχι πάντα συνεπής.

Αν δεν είχες γίνει τραγουδιστής, είχες plan b στο μυαλό σου;

Προσπάθησα και κατάφερα να περάσω στη σχολή Φυσικοθεραπείας, ώστε να έχω μια εναλλακτική λύση. Όμως από 9 χρονών που ξεκίνησα την ενασχόλησή μου με τη μουσική, το όνειρο ήταν ξεκάθαρο, χωρίς ούτε μια στιγμή αμφιβολίας.

Οι γονείς σου πώς είχαν αντιδράσει όταν τους ανακοίνωσες ότι θα ασχοληθείς με τη μουσική;

Δεν ξαφνιάστηκαν γιατί έβλεπαν από μικρός ποια ήταν η κλίση μου. Τελικά στάθηκαν δίπλα μου απ’ την αρχή της προσπάθειάς μου, έως και τώρα.

Μίλησέ μας για το πρώτο σου τραγούδι  που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την keys records:

Το πρώτο μου κομμάτι ήταν κάτι που περίμενα πολλά χρόνια. Αποφάσισα να το βγάλω τώρα, γιατί ένιωσα για πρώτη φορά ότι το timing ήταν σωστό. Το “Σαν Καταιγίδα”, ήταν ένα πολύ προσωπικό τραγούδι, βασισμένο σε μια πρόσφατη εμπειρία μου. Η Keys Records ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για εμένα. Όχι μόνο αγκάλιασε τον προσωπικό χαρακτήρα αυτού του κομματιού, αλλά είναι δίπλα μου και με στηρίζει απ’ τη μέρα της πρώτης επαφής μας, μέχρι και σήμερα.

Mε τα social ασχολείσαι; Απαντάς στα μηνύματα που σου στέλνουν;

Γενικά δεν είμαι άτομο των social media. Προτιμάω να αφιερώσω το χρόνο μου στο να ζήσω έντονα με αποτέλεσμα να εμπνευστώ για νέο υλικό. Παρ’ όλα αυτά, επειδή παίζουν ένα καταλυτικό ρόλο στη ζωή μας, αφιερώνω μία ώρα κάθε μέρα στο να απαντάω μηνύματα και να ανεβάζω νέο περιεχόμενο.

Τελικά, στη χαρά ή στη λύπη του καλλιτέχνη γράφονται τα καλύτερα κομμάτια;

Η χαρά και η λύπη είναι δύο απόλυτες καταστάσεις, τις οποίες αντιμετωπίζουμε με “προκαθορισμένο” συναίσθημα. Προσωπικά, τα καλύτερα κομμάτια τα γράφω στις μπερδεμένες καταστάσεις. Εκεί που δεν ξέρω πως να νιώσω και με κατακλύζουν άγνωστα και ανάμεικτα συναισθήματα. Σε μία τέτοια κατάσταση, η μουσική που γράφω δεν έχει συγκεκριμένη γραμμή και είναι απρόβλεπτη. Την εξερευνώ ταυτόχρονα με αυτό που νιώθω.

Γράφεις μουσική και στίχο; από τι εμπνέεσαι;

Πέρα από τα συνηθισμένα ερεθίσματα, όπως ο έρωτας ή ένας χωρισμός για παράδειγμα, εμπνέομαι πολύ από τα μικρά πράγματα στη φύση. Από τον ήχο των κυμάτων, ή το φύσημα του αέρα, ή ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Πότε έκανες το πρώτο σου live  και που μπορούμε να σε δούμε live;

Το πρώτο μου live το έκανα όταν ήμουν 15 ετών, σε μια εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, όπου τραγούδησα το Love Yourself με συνοδεία χορωδίας. Έκτοτε έκανα πολλές εμφανίσεις με πολλά διαφορετικά σχήματα. Στην παρούσα φάση, ετοιμάζουμε ένα νέο πρόγραμμα μαζί με τους μουσικούς μου, και τα επερχόμενα live θα ανακοινωθούν σύντομα στα social media μου Vaggelis moles.

Έχεις κάνει διάφορες διασκευές τραγουδιών ,ποια τραγούδια είναι τα αγαπημένα σου;

Όταν εκφέρω άποψη για μουσική, οποιουδήποτε είδους, δε μπορώ να είμαι απόλυτος. Η μουσική είναι τέχνη και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται. Αν και έχω πολλά ερεθίσματα από τη ροκ μουσική, μου αρέσουν όλα τα τραγούδια που μου βγάζουν ειλικρίνεια και βλέπω μια κατάθεση ψυχής από τον καλλιτέχνη.

Πότε θα έχουμε και άλλα τραγούδια από σένα;

Υπάρχει πολύ υλικό. Ο προγραμματισμός μας είναι η επόμενή μου κυκλοφορία να είναι άμεση. Όμως θέλω να νιώσω πρώτα τη σιγουριά που ένιωσα με το “Σαν Καταιγίδα’. Ότι δηλαδή, το timing  είναι το κατάλληλο.

Έρχονται Χριστούγεννα, τι ευχή θα ήθελες;

Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη μου περίοδος του χρόνου, οπότε με πολλή αγάπη εύχομαι αρχικά υγεία σε όλους, και κατά δεύτερον να βρούμε όλοι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο αυτή την περίοδο, για να εμπνευστούμε και να γεμίσουμε συναισθηματικά. Η αγάπη λείπει αυτές τι μέρες, γιατί ο κόσμος έχει απομονωθεί με όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε. Εύχομαι λοιπόν, τα φετινά Χριστούγεννα, να μας φέρουν λίγο πιο κοντά.

Τι να περιμένουμε στο μέλλον;

Είμαι ένας άνθρωπος βαθιά αισιόδοξος αλλά και ονειροπόλος. Δεν ξέρω τι θα συμβεί. Ξέρω όμως, πως ό,τι και να κάνω, θα είμαι περήφανος για το μελλοντικό εαυτό μου, γιατί θα έχω ακολουθήσει το δρόμο της καρδιάς μου.