20 Απριλίου, 2024

Απεργία: Παραλύει ο δημόσιος τομέας – Μέχρι τις 10 το πρωί τα μέσα μεταφοράς

Απεργία: Παραλύει ο δημόσιος τομέας – Μέχρι τις 10 το πρωί τα μέσα μεταφοράς

Ποιοι απεργούν – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς – Η απόφαση του Πρωτοδικείου

Κανονικά πραγματοποιείται σήμερα η απεργία σε όλο το Δημόσιο, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, διευκρινίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, έπειτα από την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Απεργία 16 Ιουνίου: Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Όπως επισημαίνει, «το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στην με αρ. 375/2021 απόφασή του, η οποία εκδόθηκε αργά απόψε (σ.σ. χθες βράδυ) και επιδόθηκε στην ΑΔΕΔΥ πριν από λίγο και η οποία σε καμία περίπτωση δεν κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΑΔΕΔΥ».

 

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1, 2 & 3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10:00 το πρωί.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.

– Οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Κάλεσμα της ΠΝΟ για περιφρούρηση της απεργίας

Κάλεσμα για «να μη λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» αναφέρουν σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, μετά την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη την αυριανή 24ωρη απεργία των ναυτεργατών.

Χωρίς ΜΜΕ από τις 14.00 έως τις 18.00

Τετράωρη στάση εργασίας κατά της ψήφισης του εργασιακού νομοσχεδίου, κήρυξε για αύριο Τετάρτη, 16/6, η ΕΣΗΕΑ, για όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Ένωση Συντακτών καλεί σε στάση από τις 14.00 έως τις 18.00.

Οι συγκεντρώσεις ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει δύο συλλαλητήρια αύριο στο Σύνταγμα, ένα στις 10:30 και ένα στις 17:00.

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ που καλούν τα μέλη τους στις 11:00 στην πλατεία Κλαθμώνος, αλλά και στις 18:00 στο Σύνταγμα ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το “παρών” τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Τη μετατροπή της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο, στις 6 μ.μ., στην Πλατεία Συντάγματος, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο, αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται, αποσύρεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ, έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από 13:00 έως 17:00 την Τετάρτη 16 Ιουνίου και συλλαλητήριο στις 4.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα,.

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 10:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη.