19 Απριλίου, 2024

Αντιδήμαρχος Μυκόνου: Αν δεν είχα εμβολιαστεί, μπορεί να μην μιλούσαμε τώρα (Video)

Αντιδήμαρχος Μυκόνου: Αν δεν είχα εμβολιαστεί, μπορεί να μην μιλούσαμε τώρα

Το μήνυμα που στέλνει ο Μιχάλης Ζουγανέλης μέσα από το νοσοκομείο

«Εμβολιαστείτε, εάν δεν είχα εμβολιαστεί μπορεί να μην μιλούσαμε τώρα»… το μήνυμα που στέλνει ο αντιδήμαρχος Μυκόνου, Μιχάλης Ζουγανέλης, ο οποίος ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό του με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson, νόσησε από κορωνοϊό και μεταφέρθηκε, σε ειδική κάψουλα με αεροδιακομιδή, στην Αθήνα, στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά. Ωστόσο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.076 νέα κρούσματα, 337 διασωληνωμένους και 22 θανάτους.

Μερικές μέρες μετά το εξιτήριο, μίλησε για τον εφιάλτη της σοβαρής νόσησής του, ωστόσο τόνισε πως οι γιατροί τού είπαν ότι εάν δεν είχε εμβολιαστεί, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη. «Έλλειψη οξυγόνου. Δεν μπορούσα καν να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν μπορούσα να σηκώσω καν την πλάτη μου από το κρεβάτι. Ακόμα και που κουνιόμουν στο κρεβάτι κουραζόμουν», δήλωσε ο κ.Ζουγανέλης στο Mega, μιλώντας για την περιπέτεια της υγείας του.

Ως θεραπεία τού χορηγήθηκε εκείνη των μονοκλονικών αντισωμάτων, ωστόσο και πάλι χρειάστηκε χορήγηση οξυγόνου για πάνω από δύο εβδομάδες. «Μέσα στο Τζάνειο μού έβαλαν ένα ιδιαίτερο οξυγόνο λέγεται High flow, μαζί και με το οξυγόνο. Έκατσα 17 μέρες», λέει. Η διακομιδή του στην Αθήνα με την ειδική κάψουλα μεταφοράς ασθενών ήταν η χειρότερή του εμπειρία.

«Ούτε στον εχθρό μου δεν το εύχομαι να διακομισθεί με κάψουλα», υπογράμμισε συγκεκριμένα. Αν και πήρε εξιτήριο και βρίσκεται πια στη Μύκονο, ο κορωνοϊός τον ταλαιπωρεί ακόμα καθώς, όπως περιγράφει, δυσκολεύεται να περπατήσει. «Ακόμα και τώρα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να περπατάω και τίποτα άλλο. Δηλαδή και μπάνιο που κάνω κουράζομαι», επισημαίνει.

Κορωνοϊός: Δωρεάν δύο self tests στους ανεμβολίαστους που γυρνάνε από τις διακοπές

Κορωνοϊός: Τον τρόπο να “πείσει” τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες να κάνουν τεστ αφού επιστρέψουν από τις διακοπές τους ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού βρήκε το υπουργείο Υγείας. Τους δίνει δυο δωρεάν self test! Ωστόσο συναγερμός έχει σημάνει και στον Ευαγγελισμένο, καθώς ο διευθυντής Πνευμονολογικής τόνισε ότι: «Αγγίζουμε την πληρότητα στη ΜΕΘ».

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας αναφέρει: “Στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) ανακοινώνεται η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο (2) τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

  • Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
  • Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
  • Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση.

Κορωνοϊός: Δωρεάν δύο self tests στους ανεμβολίαστους που γυρνάνε από τις διακοπές