29 Μαρτίου, 2024

Άνοιξαν “πυρά” για τον Χρήστο Δάντη – “Με λένε άθεο, σατανιστή…”

Νέα επίθεση με “πυρά” φαίνεται πως ήρθε για τον Χρήστο Δάντη, ο οποίος συγκλόνισε με τα λόγια του. Με λένε άθεο, σατανιστή γέρο”, αναφέρει. Μετά το νέο του τραγούδι, “Ο Θεός δεν υπάρχει“, οι αντιδράσεις ξέφυγαν από το αναμενόμενο.

Σε μία πολύ ιδιαίτερη εποχή, ο Χρήστος Δάντης θέλησε να περάσει το δικό του κοινωνικό μήνυμα μέσα από το νέο του τραγούδι, το οποίο λόγω των στίχων του και του τίτλου, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, κυρίως από ανθρώπους της εκκλησίας.

Έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο έντονης κριτικής τις τελευταίες μέρες, ο Χρήστος Δάντης αποφάσισε να δώσει την δικιά του απάντηση σε όλους τους επικριτές του, μέσα από το Happy Day και τον Μιχάλη Πλεμμένο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, “Ξέρω ότι το τραγούδι έχει ενοχλήσει. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποιοι που το έχουν παρεξηγήσει. Κάποιοι άλλοι που στέκονται μόνο στον τίτλο του και κάποιοι από αυτούς που συνήθως απαντούν εν θερμώ. Επειδή κι εγώ βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε μια παρόμοια κατάσταση, δεν μου αρέσει να απαντήσω τώρα. Με βρίζουν, με λένε άθεο, σατανιστή, γέρο…

Έχουν παρεξηγήσει στο παρελθόν πολύ πιο μεγάλους από εμένα. Έχουν παρεξηγήσει τον Γαλιλαίο, τα λόγο του Χριστού… Είναι δυνατόν να μην παρεξηγήσουν τον δικό μου;

Μια καταδικαστική απόφαση εις βάρος του τραγουδιού θα ήταν άδικη, γιατί θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί πολλά άλλα τραγούδια πριν. Εύχομαι να μην γίνω παλιατζούρα και μέσα από μια θέση ισχύος να σνομπάρω καθετί καινούριο και να μην το αφουγκράζομαι”.

Οι στίχοι του σε κάποια σημεία φαίνεται πως προσβάλλουν ανθρώπους της Ορθοδοξίας καθώς, μεταξύ άλλων, αναφέρει: “Δεν υπάρχει Θεός, μάλλον πέθανε”, “κάπου θα ‘ναι κλεισμένος τρελός”. Παρακάτω συνεχίζει: “αν υπάρχει Θεός, είναι άθεος και μας δουλεύει από πάνω εντελώς”.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο κλιπ που ακολουθεί, το τραγούδι κάνει μία ξεκάθαρη αναφορά στην κρίση του κορωνοϊού και στον τρόπο που αυτός έχει επιδράσει σε όλο τον πλανήτη με τους μαζικούς θανάτους και τους ανθρώπους στις ΜΕΘ, ενώ τις προάλλες ο τραγουδιστής είχε ένα δημόσιο ξέσπασμα.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=VWUkEHKCKRk?feature=oembed]

Το διαβάσαμε εδώ