Άνοιξαν οι ουρανοί ξανά στην Αττική – Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων: Έρχεται ο «Μπάλλος»;

Άνοιξαν οι ουρανοί ξανά στην Αττική – Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Φαινομένων: Έρχεται ο «Μπάλλος»;

Καιρός: Πρόσκαιρη ύφεση παρουσίασαν τα καιρικά φαινομένων μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και η κακοκαιρία “Αθηνά” έχει εξασθενήσει καθώς το ανώτερο χαμηλό που την συνοδεύει σταδιακά πληρούται κινούμενο ανατολικότερα.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε στην σχετική δορυφορική εικόνα του Eumetsat (πρόγραμμα Eumetrain) υπάρχει μια δεύτερη διαταραχή στην Ιταλία η οποία τις επόμενες ώρες θα κινηθεί ανατολικότερα.

Έτσι από το βράδυ η διαταραχή αυτή θα προκαλέσει νέα επιδείνωση του καιρού με φαινόμενα τα οποία και πάλι δεν αποκλείεται να είναι τοπικά έντονα στη δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Από τη Βόρεια Ελλάδα προσοχή χρειάζεται όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία , αλλά και για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πρόγνωση του καιρού (12-13/10)

Με το πέρασμα αυτής της διαταραχής ανατολικότερα θα επηρεαστούν στα κεντρικά και οι σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας , αλλά και της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας. Γίνεται και ιδιαίτερη μνεία στην πρόγνωση 2 ημερών από την ΕΜΥ για πιθανόν ισχυρά φαινόμενα το μεσημέρι με εξασθένηση από το απόγευμα της Τρίτης.

Για την περαιτέρω εξέλιξη του καιρού όπως έχουμε ήδη αναφέρει την Τετάρτη θα υπάρξει πρόσκαιρη βελτίωση , ενώ την Πέμπτη προβλέπεται νέα κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα .

Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε video την εξέλιξη του καιρού

 

Το νέο σύστημα, όπως μπορείτε εύκολα να κατανοήσετε, θα προκαλέσει περισσότερες βροχές και θα επηρεαστεί μεγαλύτερο μέρος της χώρας από την κακοκαιρία “Αθηνά”. Αύριο θα καταλήξουμε αν το καινούριο δελτίο μας θα είναι επιδείνωσης ή επικίνδυνων φαινομένων. Αν τα κριτήρια συγκλίνουν προς την δεύτερη επιλογή τότε θα πρέπει να δοθεί στην κακοκαιρία νέο όνομα και αυτό θα είναι ” Μπάλλος” καθώς αποτελεί το δεύτερο όνομα στην λίστα με τις προτάσεις για τις ονομασίες των κακοκαιριών

Την Παρασκευή θα διατηρηθεί η κακοκαιρία με βάση τα σημερινά δεδομένα και την πρόγνωση της ΕΜΥ , όπου θα συνεχιστούν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά θα παρουσιάσουν εξασθένηση το βράδυ στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

 504 total views,  2 views today

.