29 Μαρτίου, 2024

Ανεμβολίαστοι στο Σύνταγμα: Γραφικότητες, ρασοφόρος την έπεσε στον ΣΚΑΙ, Φαίδων Βοβόλης [video]

Ανεμβολίαστοι στο Σύνταγμα: Γραφικότητες, ρασοφόρος την έπεσε στον ΣΚΑΙ, Φαίδων Βοβόλης

«Όχι στον εμβολιασμό» ήταν το σύνθημα των συγκεντρωμένων ανεμβολίαστων στον ΣΚΑΙ. Ρασοφόρος «την έπεσε» στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι, ποιος ο Φαίδων Βοβόλης.

Αντιεμβολιαστές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι αρνητές του εμβολίου διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που ελήφθησαν και που προβλέπουν μεταξύ άλλων τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων που εργάζονται σε δομές που σχετίζονται με την Υγεία ή τις ευπαθείς ομάδες.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες, στην πλατεία Συντάγματος και πανό, με τα οποία εκδήλωσαν την αντίδρασή τους στον εμβολιασμό, ενώ υπήρχε διακριτική αστυνομική παρουσία. Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ελάχιστοι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες, ενώ δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια

 

Συγκέντρωση και γύρω από την Ομόνοια

Παράλληλα, συγκέντρωση κατά των εμβολιασμών πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Ομονοίας, με τους γύρω δρόμους να μένουν κλειστοί. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το σχήμα «Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά» του Φαίδωνα Βοβόλη, που όπως αναφέρεται στην αφίσα, είναι «ο μαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και «ο μοναδικός Έλληνας με πολιτικές αξιώσεις, που καλεί τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους απέναντι σε αυτή την υγειονομική χούντα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν και σε πορεία προς το Σύνταγμα.

Το «ντου» στο δελτίο του ΣΚΑΙ – Ο ρασοφόρος με τον σταυρό

Στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκε ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, ο οποίος και προσπάθησε να μεταδώσει την είδηση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Οι αντιεμβολιαστές, όμως, έκαναν διαρκώς «ντου» στο πλάνο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει το ρεπορτάζ, ενώ ακούστηκαν και διάφορα «γαλλικά» όπως «προδότες» και άλλα.

Το… κερασάκι στην τούρτα ήταν η στιγμή που στον φακό εμφανίστηκε και ρασοφόρος κρατώντας σταυρό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του εμβολιασμού.

Ποιος είναι ο Φαίδωνας Βόβολης

Ο Φαίδωνας Βοβόλης είναι επεμβατικός καρδιολόγος, επικεφαλής της κίνησης επικεφαλής «Ελεύθεροι Ξανά».

Σκοπός του, όπως έχει δηλώσει, είναι να «ελευθερώσει» τους Έλληνες από εξαναγκασμούς, πρόστιμα, επιβαλλόμενες μάσκες και υποχρεωτικά εμβόλια. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν είναι κατά των εμβολίων, αμφισβητεί όμως την ασφάλειά τους, η οποία, όπως λέει, για να αποδειχθεί «χρειάζεται μελέτες χρόνων».

Μετά την πορεία από την Ομόνοια στο Σύνταγμα ο Φαίδων Βόβολης μίλησε στους συγκεντρωμένους και κατόπιν επέδωσε ψήφισμα στη Βουλή και αποχώρησε.