18 Απριλίου, 2024

Άναυδος ο Όθωνας Παπαδόπουλος: «Τα άκουσα πρώτη φορά από τον κ. Λαμπρόπουλο». Πώς τον «τάπωσε» [vid]

Άναυδος ο Όθωνας Παπαδόπουλος: «Τα άκουσα πρώτη φορά από τον κ. Λαμπρόπουλο». Πώς τον «τάπωσε»

Χαμός με ευθεία αντιπαράθεση του Βασίλη Λαμπρόπουλου με τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνα Παπαδόπουλο.

Ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA για τις επίμαχες αναζητήσεις της 33χρονης κατηγορουμένης λίγες μέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο Όθων Παπαδόπουλος είπε πως για τις αναζητήσεις της εντολέως του ενημερώθηκε από το δελτίο του MEGA καθώς εκείνος το έγγραφο που έχει λάβει από τις αρμόδιες Αρχές αναφέρει πως η 33χρονη έχει επισκεφτεί σελίδα ιατροφαρμακευτικού περιεχομένου, μέσα στο οποίο υπάρχει μεταξύ πολλών αναισθητικών φαρμάκων και ο όρος κεταμίνης και μονάχα οι ευεργετικές της ιδιότητες.

«Το μείζον θέμα είναι η τήρηση της κείμενης νομοθεσίας και η τήρηση της μυστικότητας της διαδικασίας της ανάκρισης η οποία προβλέπει σε δύο άξονες.

Ο πρώτος είναι η προστασία των στοιχείων που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και ο δεύτερος είναι η προστασία από τυχόν προσβολή της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και του τεκμηρίου της αθωότητας» τόνισε ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος.

Την ίδια στιγμή επισήμανε πως η αναζήτηση του όρου κεταμίνη από την 33χρονη κατηγορούμενη έγινε για πρώτη φορά στις 30 Μαρτίου 2022 όταν και αποκαλύφθηκε η ουσία από τα μέσα ενημέρωσης.

Στη δική του τοποθέτηση, ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος απαντώντας στις αιχμές του δικηγόρου περί ανακρίβειας του ρεπορτάζ, επισήμανε πως θα έπρεπε μαζί με το έγγραφο με τις αναζητήσεις να ζητήσει να του δοθεί και το παράρτημα – CD που φαίνονται αναλυτικά οι ηλεκτρονικές αναζητήσεις της κατηγορουμένης.

Ο Όθων Παπαδόπουλος απάντησε αναφέροντας πως το ψηφιακό υλικό είχε ζητηθεί ωστόσο λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν μπόρεσε να αναπαραχθεί.

Ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος έκανε μία ακόμη συνταρακτική αποκάλυψη αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας που «καίει» την 33χρονη κατηγορούμενη.

Συγκεκριμένα παρουσίασε τον πλήρη κατάλογο των λέξεων που αναζητούσε στο διαδίκτυο η 33χρονη την περίοδο μεταξύ της 12ης και 28ης Ιανουαρίου 2022.

Υπενθυμίζεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου.

Τι έψαχνε η κατηγορουμένη:

έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό

αναισθησία στα παιδιά

αναισθητικά φάρμακα

νυχτερινή επιληψία

εγκεφαλική ατροφία

δραστική ουσία – φαινοβαρβιτάλη

epanutin: αντιεπιληπτικό φάρμακο, που αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα προκαλεί ακαριαίο θάνατο

ιατροτέκ: ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη που παρέχει πληροφορίες για παθήσεις και φάρμακα

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως οι εν λόγω αναζητήσεις δεν δικαιολογούν την εμφάνιση διαφήμισης κεταμίνης στην 33χρονη. Η διαφήμιση προκύπτει μονάχα εάν αναζητήσει επ’ ακριβώς τον όρο.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης ουσιών, ανάμεσά τους και η κεταμίνη

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος του MEGA, Μαρίνος Αλειφέρης πρόκειται για ένα κύκλωμα που διακινούσε αναβολικές ουσίες, ωστόσο αυτό που έχει «σημάνει συναγερμό» στην Αστυνομία είναι το γεγονός ότι μεταξύ των ουσιών βρισκόταν και η κεταμίνη.

Μάλιστα, τα δέματα τα οποία είχαν μέσα τη συγκεκριμένη ουσία εντοπίστηκαν σε χώρες των Ηνωμένων Πολιτειών και υπήρξε συνεργασία των ελληνικών Αρχών με τις ξένες διωκτικές Αρχές.

Αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί δύο άτομα τα οποία κρατάνε ιδιαίτερα αρνητική στάση και δεν δίνουν καμία πληροφορία σε ό,τι αφορά τις παράνομες ενέργειές τους.

Έχουν κατασχεθεί ακόμη 10 δέματα που θα ταχυδρομούσαν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.