Ανατροπή για επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει στα κριτήρια. Σοκ με τιμή πετρελαίου θέρμανσης

Ανατροπή για επίδομα θέρμανσης: Τι αλλάζει στα κριτήρια. Σοκ με τιμή πετρελαίου θέρμανσης

Τι αλλάζει στα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης;

Με αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι φέτος το επίδομα θέρμανσης.

Με τιμές που μπορεί να φτάσουν έως και τα 1,30 ευρώ στα νησιά εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει φέτος η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης καθιστώντας πιο επιτακτική την ανάγκη να προχωρήσει η σχεδιαζόμενη διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Συγκεκριμένα όπως είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, στον ΑΝΤ1 με τα σημερινά δεδομένα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα ανοίξει με τιμές πάνω από 1,10 ευρώ στην Αττική, πάνω από 1,20 στην περιφέρεια και πάνω από 1,30 στα νησιά, με αύξηση από πέρσι περίπου 40%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης, μεγάλες ανατιμήσεις έχουμε και στο πετρέλαιο κίνησης, που με τη σειρά τους τους φέρνουν αυξήσεις σε μια σειρά από βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ ζήτησε και πάλι την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, εξηγώντας πως το κράτος δεν πρόκειται να χάσει έσοδα, τουναντίον θα βάλει περισσότερα χρήματα στα ταμεία του μέσα από την αυξημένη κατανάλωση.

Νέα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Στόχος της διεύρυνησης των εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης είναι να δημιουργηθεί «ασπίδα προστασίας» για το 85% των νοικοκυριών της χώρας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης θα είναι αυξημένα κατά 20% έως 30% σε σχέση με πέρυσι.

Άγαμος φορολογούμενος θα δικαιούται, βάσει των πληροφοριών αυτών, επιδότηση θέρμανσης εφόσον το εισόδημά του δεν ξεπερνά τα 15.000-16.000 ευρώ (από 12.000 πέρυσι) ενώ για τον έγγαμο το εισοδηματικό όριο ανεβαίνει στη ζώνη των 24.000-26.000 ευρώ (από 20.000 ευρώ) και για τη μονογονεϊκή οικογένεια στα 26.000-28.000 ευρώ ( από 22.000).

Γενναία προβλέπεται η αύξηση και των εισοδηματικών κριτηρίων και για όσους έχουν παιδιά. Από τα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, η προσαύξηση ανεβαίνει τώρα στα 3.000 ή και 4.000 ευρώ.

 910 total views,  2 views today

.

Απάντηση