29 Μαρτίου, 2024

Ανατριχίλα για βρέφος που πέθανε σε αυτοκίνητο στην Άρτα: Γιατί δεν το άκουσαν να παθαίνει ασφυξία

Ανατριχίλα για βρέφος που πέθανε σε αυτοκίνητο στην Άρτα: Γιατί δεν το άκουσαν να παθαίνει ασφυξία

Από έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία πέθανε το 5,5 μηνών βρέφος που για περίπου 8 ώρες έμεινε μέσα στο αυτοκίνητο ξεχασμένο από τον πατέρα του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε γνωστή μετά τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής, το μωρό πέθανε από ασφυκτικό θάνατο, αφού δεν μπορούσε να αναπνεύσει μέσα στο κλειστό αυτοκίνητο και με τις θερμοκρασίες να είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Συγκεκριμένα, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία (χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Σαν αποτέλεσμα υπέστη πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή.

Στην ουσία η ιατροδικαστική έκθεση περιγράφει έναν μαρτυρικό θάνατο για το αγγελούδι που αβοήθητο έσβηνε μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα του.

Εντύπωση προκαλεί ότι από το σημείο στο οποίο είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του ο 37χρονος, περνά πολύς κόσμος, όμως ουδείς αντελήφθη πως μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχε ένα βρέφος μόνο δεμένο πάνω στο παιδικό καθισματάκι.

Όπως λένε, ίσως το παιδάκι δεν ήταν εύκολα ορατό καθώς τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν φιμέ, ενώ και να έκλαιγε θα ήταν δύσκολο να ακουστεί αφού τα παράθυρα του αυτοκινήτου ήταν κλειστά.

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο, συγκεκριμένα, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Περδικορράχη, δωρεά του γραφείου τελετών.

Για να ταφεί το παιδί θα πρέπει να έχει βαφτιστεί, κάτι που δεν έχει γίνει. Για το λόγο αυτό θα προηγηθεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

Τα πρώτα λόγια του 37χρονου που ξέχασε το βρέφος στο αυτοκίνητο

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο 37χρονος πατέρας από την Άρτα.

Το αυτοκίνητο του 37χρονου, μέσα στο οποίο ξέχασε το βρέφος

Όπως φαίνεται στο βίντεο, άνδρες της αστυνομίας με βιαστικές κινήσεις τον βάζουν στο περιπολικό ενώ νωρίτερα πέρασε από τον εισαγγελέα και του ασκήθηκε κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση. Ο ίδιος με σκυμμένο το κεφάλι μπήκε στο περιπολικό αποφεύγοντας τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Άρτα: Ο πατέρας πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή – Με σκυμμένο το κεφάλι στα δικαστήρια

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Δημήτρη Λαμπράκη, «πρόκειται για ένα φριχτό παιχνίδι της μοίρας. Χάθηκε ένα μωρό και μαζί χάθηκαν και άλλες δύο ψυχές του ίδιου (σ.σ. του 37χρονου πατέρα) και της μητέρας (σ.σ. του βρέφους)»

Όπως είπε ο 37χρονος ο οποίος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση είπε μόνο «καλύτερα να μην είχε συμβεί το γεγονός» και ότι «θα ήθελε να λείπει αυτός παρά το παιδί του»

Στις φωτογραφίες και στο βίντεο φαίνεται ο δρόμος και το σημείο που είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του, ο 37χρονος πατέρας.

Είναι ένα σημείο όπου διέρχονται πολίτες και αυτοκίνητα αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες, κανείς δεν κατάλαβε ότι μέσα στο αυτοκίνητο χαροπάλευε το κοριτσάκι διότι το όχημα είχε φιμέ τζάμια.

Το σημείο που είχε παρκαρισμένο το αυτοκίνητο ο πατέρας και ξέχασε κλειδωμένο το παιδί του

Ο 37χρονος το έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει αρχικά στον βρεφονηπιακό σταθμό κι έπειτα να συνεχίσει για τη δουλειά του, καθώς εργάζεται σε δημόσια υπηρεσία της Άρτας. Ωστόσο, δεν το πήγε ποτέ στον σταθμό. Αντίθετα, πάρκαρε το ΙΧ του, το κλείδωσε και στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όχημα για να συνεχίσει τη δουλειά του, ενώ δεν είχε αντιληφθεί ότι ξέχασε το 5,5 μηνών κοριτσάκι δεμένο στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Φωτογραφίες από το σημείο που είχε παρκαρισμένο το αυτοκίνητο ο πατέρας

Η ασύλληπτη τραγωδία αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει. Τότε, οι υπεύθυνοι της είπαν ότι το παιδί δεν ήρθε σήμερα στον σταθμό κι όταν εκείνη κάλεσε έντρομη τον σύζυγό της έλαβε την απάντηση «κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο».

Ο πατέρας του βρέφους έσπευσε στο αυτοκίνητο και βρήκε το 5,5 μηνών κοριτσάκι χωρίς τις αισθήσεις του. Το βρέφος μεταφέρθηκε στις 14:55 στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή.

Ο πατέρας συνελήφθη ενώ του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια από τον εισαγγελέα Άρτας .Σε καταστολή βρίσκεται η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους.