Ανατριχιάζουν οι καταγγελίες Βασιλακόπουλου: «Μου είπαν ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο»

Ανατριχιάζουν οι καταγγελίες Βασιλακόπουλου: «Μου είπαν ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο»

Το περιστατικό της Καλαμπάκας με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο φαίνεται πως έγινε σε ρυθμούς… σκληρού ροκ, με τον καθηγητή Πνευμονολογίας να κάνει φοβερές καταγγελίες για την εναντίον του επίθεση.

«Δεν ήμουν εγώ αλλά ένας άλλος συνάδελφος – εγώ δεν μίλησα καν- που πήγε στη διεύθυνση του καταστήματος και είπε ‘παιδιά για λόγους υγειονομικούς πρέπει να ζητάτε πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τότε ένας νεαρός μπρατσωμένος, δεν ξέρω αν ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη, ήρθε στο τραπέζι και ζήτησε το λόγο, ενώ μας έλεγαν δεν θα μα πείτε εσείς τοι θα κάνουμε στο μαγαζί μας. Μας διώξανε κακήν κακώς από το μαγαζί και στο τέλος έπεσαν και πάνω μας», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, και πρόσθεσε:

«Εκ των υστέρων όταν είπα ότι θα βγάλω το περιστατικό στις ειδήσεις γιατί είναι απαράδεκτο, με απείλησε ότι θα έρθει στο νοσοκομείο που δουλεύω να με βρει και αν τολμήσω να παραμείνω στην Καλαμπάκα το βράδυ ‘θα μου κάψει το αυτοκίνητο’.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι στην ίδια περιοχή, σε άλλο χώρο εστίασης, οι έλεγχοι γίνονταν κανονικά και μάλιστα έρχονταν οι εργαζόμενοι και ρωτούσαν για την τρίτη δόση.

Ο κ. Βασιλακόπουλος διευκρίνισε ότι δεν κατέθεσε μήνυση γιατί σκοπός του δεν είναι να εκδικηθεί κανέναν αλλά να περάσει το μήνυμα για την ανάγκη ελέγχων και εμβολιασμού.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία γιατί δεν είναι δυνατόν το «πρώτο μήνυμα που λαμβάνει κάθε πρωί να γράφει «Βασιλακόπουλε ψόφα».

Υπέρ του το ΕΚΠΑ, ζητούν… λογαριασμό οι ιδιοκτήτες εστίασης

Xθες (30/10), η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ αντιδρώντας στο περιστατικό σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, όπου προπηλακίστηκαν πνευμονολόγοι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής».

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

Ωστόσο την ίδια στήριξη δεν δείχνουν τα μέλη της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής, που αναφέρουν σε ανάρτησή τους στο Facebook: «Τους λογαριασμούς (ενοίκια, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, δάνεια, κ.λ.π) να τους στείλουμε στον καθηγητή κύριο Βασιλακόπουλο. Δυστυχώς, καμία σοβαρή πρόταση δεν γίνεται από την μεριά των ανθρώπων που ασχολούνται με την πανδημία, και που σκοπό θα έχει τον έλεγχο της όλης κατάστασης. Το αποτέλεσμα είναι η ΕΣΤΙΑΣΗ να δέχεται καθημερινά πόλεμο, με σκοπό την οικονομική καταστροφή. Επιτέλους στηρίξτε την ΕΣΤΙΑΣΗ, με επιχορηγήσεις και ΜΗ επιστρέπτεα χρήματα».

 170 total views,  2 views today

.