Τι ακούγεται για τον επικείμενο ανασχηματισμό στη σκιά του κορωνοϊού;

Ο κορωνοϊός δεν άλλαξε μόνο τις ζωές όλων, άλλαξε και τις πολιτικές ισορροπίες, και ένας ανασχηματισμός δεν είναι πια διόλου απίθανο σενάριο.

Πρωτοκλασσάτοι υπουργοί πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, ενώ πρώην άγνωστοι έγιναν πρώτες φίρμες.

Πού βρίσκονται σήμερα γνωστοί υπουργοί όπως ο Κωστής Χατζηδάκης ή ο Μάκης Βορίδης;

Αντίθετα ποιος ήξερε μέχρι πρότινος τον Νίκο Χαρδαλιά ή τον Σωτήρη Τσιόδρα;

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό είχε ανοίξει προ κορωνοϊού, ενόσω ήταν σε εξέλιξη η αξιολόγηση εξαμήνου των κυβερνητικών στελεχών και πλέον, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δημοσίευμα στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Το σενάριο του ανασχηματισμού επανέρχεται τώρα όσον αφορά διορθωτικές κινήσεις που θα απαντούσαν σε όποιες αστοχίες και καθυστερήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Σε ένα από τα πρόσφατα μηνύματά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ένα κράτος που «αναθέτει την ευθύνη των κρίσιμων τομέων στους πιο άξιους» και «πρέπει πρωτίστως να αξιολογείται με βάση την αποτελεσματικότητά του».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, με δεδομένο ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν επιτυχημένο στη διαχείριση της κρίσης το μοντέλο «Τσιόδρα – Χαρδαλιά», πολλοί εντός της ΝΔ θεωρούν πιθανή την αξιοποίηση από τον Πρωθυπουργό νέων προσώπων -των λεγόμενων τεχνοκρατών – στη μάχη της επόμενης μέρας.

Την ίδια ώρα, παράπονα ακούγονται για μέλος του υπουργικού συμβουλίου που έκανε ψευδείς διαρροές.

Ποιο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου «χρεώνεται» τις διαρροές σε μερίδα του Τύπου για «βιολογικό πόλεμο» των Τούρκων, με ασθενείς που έχουν κολλήσει άπαντες κορονοϊό και ετοιμάζονται να περάσουν από τα παράλια της Τουρκίας;

Και από πού παίρνει αυτές τις πληροφορίες;

Γιατί, στη συνέχεια, τον διέψευσαν 3-4 συνάδελφοί του.

 227 total views,  2 views today