Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχονται πληρωμές – Ποιοι και πότε πάνε ταμείο

Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχονται πληρωμές – Ποιοι και πότε πάνε ταμείο

Μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα λάβει αναδρομικά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου – Τι θα γίνει με τις «δύσκολες» περιπτώσεις

Εντός του επόμενου μήνα και συγεκριμένα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών σε συνταξιούχους, όπως και των αυξήσεων που προβλέπει ο νόμος Βρούτση. Ακόμη, θα δοθούν και αναδρομικά σε μεγάλο μέρος των συνταξιούχων προ του 2016 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ θα απομείνουν για τον Νοέμβριο οι λεγόμενες «δύσκολες» περιπτώσεις που δικαιούνται αναδρομικά.

Εξάλλου, όλα τα παραπάνω διαβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3. Σχετικά με την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι στόχος είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις το μήνα και εντός των επόμενων μηνών το θέμα να επιλυθεί πλήρως.

Όπως είπε, σε αυτήν την προσπάθεια θα συμβάλουν σημαντικά 3.600 δικηγόροι και λογιστές, που έχουν υποβάλει αίτηση να πιστοποιηθούν για την έκδοση συντάξεων, οι οποίοι αυτήν τη στιγμή εκπαιδεύονται και από τον Οκτώβριο θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Έρχονται πληρωμές μαζί με τις συντάξεις Οκτωβρίου – Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα

  • Στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να πληρωθούν τα αναδρομικά οι παλαιοί συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τον Μάιο του 2016 με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης.
  • Στις 15 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου, με εμβόλιμη πληρωμή, θα λάβει τα αναδρομικά μερίδα των 29.039 συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δεν έλαβαν τις παροχές τους προηγούμενους μήνες γιατί αποτελούσαν δύσκολες περιπτώσεις που απαιτούσαν περισσότερο χρόνο επεξεργασίας του επανυπολογισμού.
  • Κατά πάσα πιθανότητα, οι πρώτοι από τους 29.039 που θα λάβουν τα αναδρομικά θα είναι οι κληρονόμοι των θανόντων μετά τον Οκτώβριο του 2019, για τους οποίους θα ενεργοποιηθεί ειδική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων όπως είχε συμβεί και με τα αναδρομικά του 11μήνου.
  • Οι υπόλοιπες «δύσκολες» περιπτώσεις θα πληρωθούν σταδιακά. Πρόκειται για απασχολούμενους συνταξιούχους και συντάξεις λόγω θανάτου όπου ο θανών απεβίωσε μετά τον Οκτώβριο του 2019.

 1,624 total views,  2 views today

.

Απάντηση

YouTube