Αλμυρός: «Εφιάλτης» το σχολείο για μαθητή – Έσβηναν τσιγάρα πάνω του

Αλμυρός: «Εφιάλτης» το σχολείο για μαθητή – Έσβηναν τσιγάρα πάνω του

Νέα καταγγελία για bullying στο Βόλο

Μόνο δύσκολη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ζωή ενός 13χρονου μαθητή, που φοιτά στη Β’ Γυμνασίου στον Αλμυρό, καθώς επί δύο χρόνια δέχεται bullying από τρεις συμμαθητές του. Η περίπτωση αποκαλύφθηκε στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, όπου δικαζόταν ζευγάρι από την περιοχή, καθώς ο σύζυγος καταγγέλθηκε από συμμαθητές του γιου τους, ότι τους απείλησε με καραμπίνα, όταν πήγαν έξω από το σπίτι του για να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά του γιου του.

Όπως αναφέρει ο taxydromos.gr στο δικαστήριο αποκαλύφτηκε πως ο γιος του ζευγαριού που κάθισε στο εδώλιο, πριν από έναν χρόνο, υπέστη σωματική κακοποίηση από τους τρεις συμμαθητές του. Οι τρεις ανήλικοι φέρεται να του έδεσαν τα χέρια, να του χαράκωσαν τις παλάμες και στη συνέχεια να του έκαψαν τις πληγές με τσιγάρο. Παράλληλα και μια μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη ξέσπασε για το bullying που δεχόταν στο σχολείο.

Κρίθηκε ομόφωνα αθώο το ζευγάρι

Το δικαστήριο μετά τις αποκαλύψεις έκρινε ομόφωνα αθώο το ζευγάρι που κάθισε στο εδώλιο, καθώς δεν αποδείχτηκε ούτε η εξύβριση, ούτε η παράνομη οπλοκατοχή. Μάλιστα στο δικαστήριο αναγνώστηκε και αναφορά του ΑΤ Αλμυρού, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος ουδέποτε είχε όπλο ή είχε εκδώσει άδεια οπλοκατοχής.

 

Αλμυρός βόλου bullying

 

«Όλα αυτά ήταν στη φαντασία των μαθητών. Ήταν τα όσα επινόησαν για να συνεχίσουν να τρομοκρατούν τον συμμαθητή τους, εκμεταλλευόμενοι το πρόβλημά του», επισήμανε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Νικόλαος Μακρής, συνήγορος υπεράσπισης του ζευγαριού. Μία επισήμανση που εκ της αποφάσεως φαίνεται ότι συμμερίστηκαν και οι δικαστές. Όσοι πάντως παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία έμειναν εμβρόντητοι, με τα όσα ακούστηκαν ότι διαδραματίζονται σε ένα σχολείο μεταξύ μαθητών, δίχως να έχει «ανοίξει μύτη».

Ο γιος του ζευγαριού με τον έναν από τους τρεις ανήλικους που τον κακοποιούν πηγαίνουν στην ίδια τάξη, στη Β΄ Γυμνασίου, (αν και μεγαλύτερος εκείνος, αλλά έχει χάσει χρονιά), ενώ οι άλλοι δύο φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου.

Οι τρεις φέρεται να εκμεταλλεύονται το νοητικό πρόβλημα που έχει και τον χρησιμοποιούν «ως μπροστινό», για να κάνουν διάφορες αταξίες, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα πήραν άλλη διάσταση, καθώς εκλάπη ένα μηχανάκι στον Αλμυρό και υποδείχτηκαν εκείνοι ως οι δράστες.

Ξέσπασε η μητέρα του 12χρονου

Η μητέρα του 12χρονου απολογούμενη για το συμβάν της Πέμπτης ξέσπασε σε λυγμούς και απευθυνόμενη στο δικαστήριο είπε: «Προστατεύστε το παιδί μου. Περνάει ζωή μαρτύριο εξαιτίας συγκεκριμένων συμμαθητών του». Η μητέρα κατονόμασε τα παιδιά μέσα στο δικαστήριο, ένα εκ των οποίων είναι παιδί του ζευγαριού που έκανε σε βάρος τους την καταγγελία την περασμένη Πέμπτη.

Η ίδια αρνήθηκε ότι απείλησε τους ανήλικους και ότι ο σύζυγός της έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. «Τους προειδοποίησα να μην ξαναενοχλήσουν το παιδί μου. Τον περιπαίζουν, τον χρησιμοποιούν ως «μπροστινό» γιατί είναι λίγο αγαθός και κάνουν παραβατικά πράγματα», συνέχισε η ίδια.

 

Αλμυρός βόλου μαθητής bullying

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε ότι το παιδί της μόλις σχόλασε από το σχολείο πήγε τρέχοντας στο σπίτι. Κλαίγοντας της είπε ότι οι τρεις συμμαθητές του τον έπιασαν από τον λαιμό και τον απειλούσαν ότι θα του κάνουν κακό. «Ήρθε πανικόβλητος. Ετρεμε και έκλαιγε. Δεν άντεξα βγήκα στον δρόμο και μόλις τους είδα να περνάνε, διότι έψαχναν το παιδί μου, τους προειδοποίησα να μην τον ξαναενοχλήσουν. Δεν έβρισα τα παιδιά, ούτε τα απείλησα», υποστήριξε η μητέρα.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της, ο οποίος κατηγορούνταν ότι έβγαλε καραμπίνα στα παιδιά. Και εκείνος αναφέρθηκε στην «κόλαση» που βιώνει το παιδί τους και κάλεσε τους γονείς του ενός ανήλικου, που ήταν παρόντες στο δικαστήριο, να συνετίσουν τον γιο τους.

Στο δικαστήριο μάρτυρας υπεράσπισης του ζευγαριού κατέθεσε ένας επαγγελματίας, που διατηρεί επιχείρηση κοντά στο σπίτι τους.

 562 total views,  2 views today

.