28 Μαρτίου, 2024

Άκρως επικίνδυνες διαρροές του ΥΕΘΑ για υβριδικές απειλές το καλοκαίρι: Τι κρύβεται, μυρίζει προβοκάτσια

Άκρως επικίνδυνες διαρροές του ΥΕΘΑ για υβριδικές απειλές το καλοκαίρι: Τι κρύβεται, μυρίζει προβοκάτσια

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις περί υβριδικού τύπου απειλές το καλοκαίρι. Τι αποκάλυψαν κύκλοι του ΥΕΘΑ;

Άκρως περίεργες διαρροές από κύκλους του υπ. Άμυνας που τώρα προαναγγέλλουν ακόμη και υβριδικό πόλεμο κατά της χώρας μας.

Ειδικότερα, με φόντο το καλοκαίρι οι συγκεκριμένοι κύκλοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας πως η χώρα μας μπορεί να υποστεί υβριδικού τύπου απειλές ή στα νησιά ή στα σύνορα είτε ακόμα και στην ενδοχώρα με φωτιές στα δάση με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση.

«Το καλοκαίρι μπορεί να έχουμε υβριδικού τύπου απειλές στα νησιά και τα σύνορα με τον Έβρο με στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση πχ πυρκαγιές στα δάση», σημείωναν χαρακτηριστικά κύκλοι του υπουργείου Άμυνας στη Βουλή.

Οι ίδιοι κύκλοι, συμπλήρωναν πως ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει υβριδικού τύπου απειλές, από όπου κι αν αυτές προέρχονται και που έχουν ως στόχο την εσωτερική αποσταθεροποίηση.

Το σίγουρο πάντως είναι τις πραγματικές απειλές ούτε τις προαναγγέλλεις ούτε τις «διαφημίζεις» αλλά τις αντιμετωπίζεις εν τη γενέσει τους εφόσον βέβαια υπάρχουν.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα παραμείνουν σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, ακόμα και υβριδικές απειλές που πιθανώς να εκδηλωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2019, το 2020 και πέρυσι, έτσι και τώρα έχει λάβει τα μέτρα της» αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, νωρίτερα ξεκαθάρισε ότι θα ενημερώσει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα και τις επιπτώσεις στην σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου, τονίζοντας:

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Είμαστε μια χώρα που έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και έχουμε επενδύσει στην αποτρεπτική μας δυνατότητα έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».