20 Απριλίου, 2024

Άκης Σείριος :Προτιμώ την άμεση επαφή.. και να κοιτάω τον άλλον στα μάτια..  

Άκης Σείριος :Προτιμώ την άμεση επαφή.. και να κοιτάω τον άλλον στα μάτια..  

Ο Άκης Σείριος ένα απ’ τα πιο γνωστά ονόματα στο χώρο της showbiz, με μια πορεία γεμάτη εμπειρίες, συναισθήματα, γνώση, επιτυχίες αλλά και αγάπη για τα καλλιτεχνικά δρώμενα είναι εδώ για να μας μιλήσει για όλα …

Σε μια επίσκεψη του στην Ελλάδα για διακοπές, δεν έχασα την ευκαιρία να τον συναντήσω και να έχουμε μία πραγματικά φιλική κουβέντα…Για τους λίγους που δεν τον έχουν γνωρίσει ακόμη ήρθε η στιγμή να τον μάθουν μέσα από το onenews.gr.

Θα δείτε έναν άνθρωπο πετυχημένο με χαμηλό προφίλ, συγκροτημένη σκέψη, αλλά και δυναμικό έτοιμο να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο που βρίσκεται στο δρόμο του..

Άκη θέλω να σ’ ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση σου στην πρόσκληση μου να βρεθούμε και να τα πούμε, επιτέλους από κοντά…πίνοντας τον καφέ μας θα σε συστήσω στον κόσμο, να μάθει ποιος είσαι…καλώς ήρθες λοιπόν στο onenews.gr…Ας ξεκινήσουμε από το  ότι δεν δίνεις συχνά συνεντεύξεις.. Γιατί αυτό;

Μάρα μου και εγώ θέλω να σε ευχαριστήσω με την σειρά μου για την φιλοξενία στο onenews.gr .Ναι η αλήθεια είναι ότι δεν το συνηθίζω. Στα πλαίσια της προβολής και του promotion προτιμώ να αφήνω την δουλειά μου να μιλάει…

Άκη μίλησέ μου λίγο για σένα.. πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα καλλιτεχνικά;;

Ξεκίνησα αρκετά νέος, έχοντας κάποιους  ρόλους σε τηλεοπτικές σειρές όπως τα ΛΙΟΝΤΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡ ΗΛΙΑ,  συμμετείχα σε κάποιες ταινίες με τον αξέχαστο σε όλους μας ΣΤΑΘΗ ΨΑΛΤΗ αλλά συνεργάστηκα και σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις με την μεγάλη ηθοποιό ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ…Αργότερα, ασχολήθηκα με τους τραγουδιστές αναλαμβάνοντας τις δημόσιες σχέσεις τους και τέλος μπήκα στο χώρο του ραδιοφώνου ως ραδιοφωνικός παραγωγός…Είχα την χαρά και την τιμή να πάρω συνεντεύξεις από πολύ σημαντικά ονόματα της showbiz με τελευταία συνέντευξη του αείμνηστου ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ. Τελικά επέστρεψα στο κομμάτι των δημοσίων σχέσεων..

Άκη, μου είπες ότι αναλαμβάνεις τις δημόσιες σχέσεις των τραγουδιστών.. Τι περιλαμβάνει αυτό ακριβώς;

Περιλαμβάνει το κλείσιμο των εμφανίσεων τους σε μαγαζιά , τις συναυλίες τους στο εξωτερικό, τις συνεντεύξεις τους, και γενικότερα ότι αφορά την προβολή τους..

Πώς είναι να συνεργάζεσαι με άτομα που έχουν αναγνωρισημότητα , όπως είναι οι τραγουδιστές;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.. Πρέπει κατ’ αρχήν, να έχεις την ικανότητα να τους ψυχολογείς πολύ καλά για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις αλλά και τις προσδοκίες τους.. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που έρχεται με τα χρόνια.. Η εμπειρία σε αυτό το χώρο είναι πολύ σημαντική..

Ζεις αρκετά χρόνια στην Γερμανία.. πόσο εύκολο είναι αυτό για την δουλειά σου;

Στην αρχή σίγουρα υπήρξαν κάποιες δυσκολίες.. Η τεχνολογία όμως έχει κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Όλα γίνονται πλέον μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα..

Πώς είναι η κατάσταση εκεί σε σχέση με τα καλλιτεχνικά;

Αυτή την περίοδο υπάρχουν και εκεί δυσκολίες, παρ’ όλα αυτά όταν έχεις μάθει να εξελίσσεσαι τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει.. Πάντα υπάρχουν τρόποι να ξεπερνάμε τα εμπόδια κάνοντας πάντα τις ανάλογες προσαρμογές.

Κάτι άλλο που έχω προσέξει και θα ήθελα να σε ρωτήσω…είναι ότι δεν συνηθίζεις να δημοσιεύεις φωτογραφίες σου.. Γιατί αυτό;

(Γέλια).. Ήταν κάτι που το περίμενα να το ρωτήσεις.. Μια φωτογραφία δεν λέει τίποτα.. Αρκετές φορές μπορεί να προκαλέσει και ερωτηματικά.. Όπως είπες στην αρχή της κουβέντας μας ο περισσότερος κόσμος με γνωρίζει και τον γνωρίζω και εγώ.. Προτιμώ την άμεση επαφή.. και να κοιτάω τον άλλον στα μάτια.. Ανέφερα προ λίγου ότι ψυχολογώ τους καλλιτέχνες…Μέσα από μια φωτογραφία αυτό δεν είναι εύκολο.., ειδικά τώρα που υπάρχουν τα φίλτρα και τα προγράμματα ρετουσαρίσματος. Για όσους θέλουν πραγματικά να με γνωρίσουν υπάρχει ο τρόπος να το κάνουν..

Υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί στην συμπεριφορά των καλλιτεχνών;

Σίγουρα και οι καλλιτέχνες ως άνθρωποι έχουν τις ιδιοτροπίες και τις παραξενιές τους.. Κανείς δεν είναι τέλειος.. Όλοι κάνουμε λάθη και πολλές φορές έχουμε τις κακές μας στιγμές.. Όμως πάντα πίστευα πως πρέπει να αποδεχόμαστε τους άλλους ακριβώς όπως είναι…Με αυτό πάντα στο μυαλό μου έχω καταφέρει να  κάνω πολύ καλές συνεργασίες μέχρι τώρα..

Και ας έρθουμε στο τώρα.. Είσαι συνεργάτης της δισκογραφικής εταιρείας SDM PRODUCTION.. Πλέον έχεις μπει και στον χώρο της δισκογραφίας.. Πως νιώθεις για αυτό;

Νιώθω πολύ όμορφα γιατί αυτός ο χώρος σου δίνει πραγματικά την δυνατότητα να δοκιμαστείς σε πολλούς τομείς να διευρύνεις τους ορίζοντες σου και να μπορείς να πεις ότι εξελίσσεσαι. Άλλωστε εγώ συνεχίζω να κάνω αυτό που έκανα μέχρι τώρα, απλώς εντάχθηκα  στην οικογένεια της SDM.

Η SDM PRODUCTION είναι μια καινούργια εταιρεία στο χώρο, μόνο δύο χρόνων.. Απ’ την εμπειρία σου ποια πιστεύεις ότι είναι η πορεία της;

Πιστεύω στην αναρρίχηση της.. Και αυτό γιατί είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα που ο καθένας μας γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο του…υπάρχει η γνώση και η εμπειρία απ’ όλα τα στελέχη και αυτό γίνεται αντιληπτό από τους υποψήφιους πελάτες μας.. ο καθένας λειτουργεί ως κρίκος συνδετικός και αυτό είναι σημαντικό…απ’ την άλλη οι παραγωγές είναι επιμελημένες εξαιρετικά καλά και το αποτέλεσμα είναι άρτιο. Αυτοί είναι λόγοι που συμβάλλουν στην καλή πορεία όλων μας..

Άκη, τι θεωρείς επιτυχία και ποιο ρόλο παίζει στην ζωή σου;

Επιτυχία ίσον ειλικρίνεια, σεβασμός, αυθεντικότητα, για μένα είναι ιδιότητες που όλοι πρέπει να διαθέτουμε για να πετύχουμε το στόχο μας…Στην ζωή μου πιστεύω ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα προσπάθειας, σωστών επιλογών και συγκροτημένης σκέψης…έτσι έχω πετύχει πολλούς απ’ τους στόχους μου..

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Σε μια εποχή που τα πάντα ανατρέπονται κάθε στιγμή, θα αρκεστώ να ευχηθώ υγεία ψυχική και σωματική σε όλον τον κόσμο…τα υπόλοιπα θα έρθουν…

Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Κοίτα Μάρα μου.. Αγαπώ πολύ την πατρίδα μου…για αυτό και κάθε χρόνο είμαι εδώ.. Ωστόσο η περίοδος που διανύουμε δεν ενδύκνειται για τέτοιου είδους αποφάσεις.. Οι εξελίξεις των καταστάσεων θα δείξουν αν τεθεί τέτοιο θέμα

Άκη μου θα ήθελες να πεις κάτι στους νέους καλλιτέχνες αλλά και σε όσους σκέφτονται να ασχοληθούν με το τραγούδι;

Ναι.. Θα ήθελα να τους δώσω την συμβουλή να κρατάνε χαμηλό προφίλ να είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους και να έχουν πίστη στον εαυτό τους για να μπορέσουν να φτάσουν στον προορισμό τους.. Για αυτούς που σκέφτονται να ασχοληθούν αλλά ακόμα δεν το έχουν αποφασίσει θέλω να τους πω να μην φοβούνται να τολμήσουν και με συγκροτημένη σκέψη, σταθερά βήματα και σωστούς ανθρώπους δίπλα τους , αξίζει να ζήσουν το όνειρο τους…Αυτός λοιπόν ήταν ο Άκης Σείριος..

Απλός, ευγενής, άμεσος και πάντα με χαμόγελο.

Ειλικρινά σε ευχαριστώ για αυτή την όμορφη συζήτηση, αλλά και για την εξαίρεση που έκανες να πάρω αυτή την συνέντευξη.. Την χάρηκα πραγματικά την συνάντησή μας..

Εγώ σ ευχαριστώ πολύ Μάρα μου.. το  χάρηκα και εγώ το ίδιο.. Εύχομαι επιτυχία σε κάθε σου βήμα..