28 Μαρτίου, 2024

Άγγελος Λέπουρης: Θεωρώ πως για να αφήσει ένας νέος άνθρωπος το στίγμα του, θα πρέπει να δουλέψει πολύ

Άγγελος Λέπουρης: Θεωρώ πως για να αφήσει ένας νέος άνθρωπος το στίγμα του, θα πρέπει να δουλέψει πολύ

ALEXANRDA MENDOROS

O Άγγελος Λέπουρης καλεσμένος στην εκπομπή ‘Ραδιοφωνικό Ταξίδι’ με την Αλεξάνδρα Μεντώρος του Ασπίδα Ράδιο της Νέας Υόρκης δίνοντας την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Ένα ‘Ραδιοφωνικό Ταξίδι’ με την Αλεξάνδρα ξεκινάει και έχουμε σήμερα την χαρά να έχουμε κοντά μας έναν καταξιωμένο καλλιτέχνη τον Άγγελο Λέπουρη.  Καλώς ήρθες στην παρέα του Ασπίδα Ράδιο.

Καλώς σας βρήκα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

Πάμε να ξεκινήσουμε την μουσική μας διαδρομή με παιδικές αναμνήσεις. Δεν σου κρύβω ότι είναι οι αγαπημένες μου. Θα ήθελα να μου πεις που γεννήθηκες και πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Γεννήθηκα στην Αθήνα, μεγάλωσα στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στο Μπουρνάζι. Όμορφα παιδικά χρόνια, χωρίς πολλά ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως στις μέρες μας. Πρόλαβα αρκετά τα παιχνίδια στις αλάνες και τις γειτονιές που σφύζαν από παιδικές φωνές.

Ας δούμε πώς ασχολήθηκες με την μουσική. Καταρχήν να σε  ρωτήσω αν έχεις κάνει σπουδές πάνω στην μουσική ή είσαι αυτοδίδακτός;

Σπούδασα Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού. Ένα αντικείμενο που αναφέρεται κυρίως στην εφοδιαστική αλυσίδα και εδώ και 6 χρόνια, εργάζομαι ως διοικητικός υπάλληλος στην Υπηρεσία Διαγωνισμών της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. και παράλληλα, με την κύρια δουλειά μου, παραδίδω ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά κυρίως δημοτικού και φυσικά κάνω live εμφανίσεις, που τώρα βέβαια λόγω του κορωνοϊού, έχουν μειωθεί. Στη μουσική είμαι αυτοδίδακτος. Τραγουδάω από πολύ μικρός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να με ακολουθήσει σ’ όλη τη μέχρι τώρα ζωή μου. Από 16 χρονών δημιουργούσα και συμμετείχα σε μπάντες και αφ’ ότου έδωσα πανελλήνιες, παράλληλα με τις σπουδές μου, τραγουδούσα σε διάφορα μαγαζιά.

Μια που ξεκίνησες από μικρή ηλικία να τραγουδάς και στην ουσία να μαθαίνεις την μουσική ή αν θες καλύτερα να ανακαλύπτεις την μουσική θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας πεις ποιο είναι το τραγούδι που ερμήνευσες για πρώτη φορά αλλά και ποιά ήταν τα ακούσματα σου;

Το πρώτο τραγούδι που είπα ήταν “Το Σ’ αγαπώ” του Μιχάλη Χατζηγιάννη και μάλιστα στην πρωινή εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά, στο “Καλώς τους”. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με κυρίως λαϊκά ακούσματα, όπως Δημήτρη Μητροπάνο, Πασχάλη Τερζή, Άντζελλα Δημητρίου και όσο μεγάλωνα, τα λαϊκά μου ακούσματα παρέμειναν και ήρθαν να συμπληρώσουν πλέον την έντεχνη και ποπ μουσική μου.

Οι γονείς σου πως αντέδρασαν όταν πήρες την   απόφασή να ασχοληθείς με τον χώρο της μουσική; Να συμπληρώσω ότι είναι ένας δύσκολος χώρος με αρκετά εμπόδια που χρειάζεστε πολύ προσοχή μέχρι να ανακαλύψεις τα μουσικά μονοπάτια.

Ιδιαίτερες δυσκολίες δεν αντιμετώπισα. Τους άρεσε πολύ η ιδέα. Το έβλεπα στα μάτια τους κάθε φορά που τους τραγουδούσα και όταν τους έλεγα πως όταν μεγαλώσω θα γίνω τραγουδιστής. Απλώς ήταν λίγο επιφυλακτικοί λέγοντάς μου πως τα πράγματα σ’ αυτόν το χώρο είναι δύσκολα και δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο φαίνονται.

Τι ποιο όμορφο να έχεις την στήριξη τον ανθρώπων σου σε ένα ξεκίνημα ζωής. Για πες μου όμως πόσο εύκολο είναι για την εποχή μας για έναν νέο άνθρωπο να καταφέρει να αφήσει το στίγμα του μέσα από την μουσική του πορεία ;

Θεωρώ πως για να αφήσει ένας νέος άνθρωπος το στίγμα του, θα πρέπει να δουλέψει πολύ, να προσφέρει εναλλακτικούς, μελωδικούς, σύγχρονους ήχους, και να γεννήσει καινοτόμες ιδέες. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Πολλά νέα παιδιά που έχουν ταλέντο περιμένουν την ευκαιρία. Είναι πολύ σημαντικό να οραματιζόμαστε ότι επιθυμούμε και να προσπαθούμε με αφοσίωση, ζήλο, ενθουσιασμό και ορμή να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

Βλέπω ότι έχεις μια πολύ όμορφη συνεργασία με την Keys Records. Μίλησέ μας για αυτή σου την συνεργασία αλλά και τα τραγούδια που έχεις κυκλοφορήσει.

Με τον Αργύρη Ναστόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας “Keys Records”, είχαμε γνωριστεί πριν αρκετά χρόνια σε μια συναυλία και συμφωνήσαμε πως κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε επαγγελματικά. Βρεθήκαμε, συζητήσαμε και κατευθείαν συμφωνήσαμε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υπάρχουν στις μέρες μας εταιρείες, όπως η “Keys Records”, που στηρίζουν νέους ανθρώπους που προσπαθούν να ασχοληθούν με τη μουσική. Το πρώτο τραγούδι που κυκλοφορήσαμε ονομάζεται “Άλλος Έγινα για Σένα”, είναι ένα κομμάτι σε στίχους και μουσική του αδερφικού μου φίλου και συνεργάτη, Βασίλη Καρανικόλα. Το αγαπώ πολύ. Το video clip, το σκηνοθέτησε ο Αργύρης Ναστόπουλος. Είναι μία πολύ ξεχωριστή δουλειά και εύχομαι να την αγαπήσετε όσο εμείς. Το δεύτερο τραγούδι που κυκλοφορήσαμε ονομάζεται “Γαλάζιος Άγγελος”. Το συγκεκριμένο τραγούδι εξιστορεί μια αληθινή και συνάμα τραγική ιστορία και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Γιάννη, που στις 30 Ιανουαρίου του 2020, τρεις ημέρες έπειτα από τα γενέθλια του, κρεμάστηκε. Η μητέρα του θέλησε να εμπιστευτεί τη συγκλονιστική ιστορία του γιού της στον ιδιοκτήτη της Keys Records, Αργύρη Ναστόπουλο, ζητώντας να αποτυπωθεί σε ένα τραγούδι το οδυνηρό φευγιό του. Οι στίχοι και η μουσική είναι του Βασίλη Καρανικόλα. Το κομμάτι “Γαλάζιος Άγγελος” είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους “Αγγέλους” που έφυγαν νωρίς από κοντά μας! Παράλληλα, κυκλοφορήσαμε το “Άλλος Έγινα για Σένα” σε Acoustic Version θέλοντας να τονίσουμε τη διαφορετική δυναμική που κρύβει το συγκεκριμένο τραγούδι.

Στα χέρια μας έχουμε το νέο σου τραγούδι ‘Ρόδα είναι και γυρίζει’. Μίλησέ μας για αυτό το κομμάτι.

Το νέο μου κομμάτι  “Ρόδα είναι και Γυρίζει” (Διαδρομή). Είναι ένα τραγούδι σε μουσική των Αργύρη Ναστόπουλου και Βασίλη Καρανικόλα και σε στίχους του Βασίλη Καρανικόλα, που γράφτηκε με αφορμή μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή της ζωής του Βασίλη ο οποίος ετοιμάζεται να παντρευτεί και να αλλάξει την πορεία της ζωή του με το άλλο του μισό και μιλάει για την αγάπη που όλο έρχεται και πάει και ορίζει τη ζωή μας. Έτσι, σε κάθε στροφή ταξιδεύουμε, αλλά τα καταφέρνουμε έχοντας τους αγαπημένους μας δίπλα μας. Παράλληλα, βρίσκουμε γνωστούς, φίλους ή και άγνωστους, γινόμαστε φίλοι, ζευγάρια και συνεχίζουμε τη ζωή μας.

Έχουμε παρατηρήσει πως σχεδόν σε όλα σου τα κομμάτια την ενορχήστρωση επιμελείται ο ιδρυτής και κιθαρίστας του πολύ γνωστού συγκροτήματος 1550 και άλλοτε ενορχηστρωτής του Παντελή Παντελίδη, Ρουσσέτος Δημητρόγλου. Θες να μας πεις δυο λόγια γι’ αυτή τη συνεργασία;

Με το Ρουσσέτο γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όταν η προηγούμενη μου δισκογραφική με έφερε σε επαφή μαζί του για τη δημιουργία ενός κομματιού που τελικά δεν έμελλε ποτέ να ολοκληρωθεί, όμως εν τέλει αντί για τραγούδι, δημιουργήθηκε μία δυνατή φιλία. Είναι από τους πρώτους ανθρώπους του χώρου που πίστεψαν σε μένα και σ’ αυτό που πρεσβεύω και προσπαθώ να κάνω μουσικά. Είναι τιμή μου να με θεωρεί φίλο του. Του χρωστάω πολλά και τον ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία.

Σε είχαμε δει να εμφανίζεσαι μαζί με τον Πασχάλη.

Μίλησέ μας για αυτή σου την εμφάνισή, πως ήταν για σένα ως εμπειρία;

Η εμφάνισή μου με τον Πασχάλη έγινε κατόπιν προτροπής της δισκογραφικής μου, της Keys Records και του Αργύρη Ναστόπουλου και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκπομπής “Η Αυλή Των Χρωμάτων” με την Αθηνά Καμπάκογλου, στην ΕΡΤ2. Μία εκπομπή που ήταν αφιερωμένη στα 55 χρόνια του αγαπημένου μας Πασχάλη στην ελληνική ποπ σκηνή. Ο Πασχάλης με υποδέχθηκε θερμά και τραγουδήσαμε παρέα “Το Τραγούδι μου”. Είναι σίγουρα από τις εμπειρίες που δε θα ξεχάσω ποτέ.

Έχεις στο ενεργητικό σου μια μεγάλη πορεία στο τραγούδι με αρκετές συνεργασίες και πολλές εμπειρίες. Για σένα ποιά είναι η πιο συγκινητική στιγμή που έχεις βιώσει στο χώρο αυτό;

Έπειτα από μία πολύ όμορφη και ζεστή συναυλία στην Κόρινθο όταν κατέβηκα από τη σκηνή, με πλησίασε μία μαμά με τα δύο μικρά κοριτσάκια της, πιασμένα απ’ το χέρι. Εκείνα με ρώτησαν “Να σου δώσουμε ένα φιλί;” και εγώ ασυναίσθητα απάντησα “Μόνο ένα!;” και με φίλησαν και τα δύο ταυτόχρονα. Είναι πραγματικά απερίγραπτο αυτό που ένιωσα και κάτι που σίγουρα δε θα ξεχάσω ποτέ.

Να σε πάω λίγο στο μέλλον και να μου πείς πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια;

Θα ήθελα να έχω ερμηνεύσει και κυκλοφορήσει αρκετά όμορφα τραγούδια. Να έχω κάνει αρκετές live εμφανίσεις και να μπορώ να πω πλέον πως βιοπορίζομαι αποκλειστικά και μόνο απ’ το τραγούδι.

Πρίν κλείσουμε αυτή την όμορφη μουσική μας διαδρομή θα ήθελα να μου πείς πώς μπορεί  ο κόσμος να επικοινωνήσει και  να μαθαίνει για σένα;

Διαθέτω τα περισσότερα Social. Στο Facebook μπορεί να με βρεί κάποιος πληκτρολογώντας το όνομά μου, Άγγελος Λέπουρης, στο Instagram: aggelos.lepouris και στο Youtube: Άγγελος Λέπουρης – Aggelos Lepouris, όπου μπορούν οι φίλοι να με ακολουθήσουν και να μου μιλήσουν, αφού απαντώ εγώ προσωπικά.

Θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που μας χάρισες σήμερα και μας έδωσες την ευκαιρία να σε γνωρίσουμε καλύτερα. να σου ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σου.

Σε ευχαριστώ και εγώ για την πρόσκληση. Πέρασα πάρα πολύ όμορφα. Χάρηκα πάρα πολύ που σε γνώρισα. Είσαι πραγματικά ένας πάρα πολύ θετικός άνθρωπος αν και σε γνώρισα από το ραδιόφωνο και δε σε έχω δει από κοντά. Συγχαρητήρια γι’ αυτό που κάνεις με το Ασπίδα Ράδιο. Δε το κάνουν πάρα πολλοί και δεν επιμένουν όπως επιμένεις εσύ. Το μόνο  που θα ήθελα  να κλείσω είναι  να έχουμε την υγειά μας όλοι, αυτό που πήγε να μας λείψει, να έχουμε υπομονή, να έχουμε πίστη γιατί τα καλύτερα πάντα έρχονται από μια δύσκολη κατάσταση.

Κάθε εμπόδιο για καλό. Έτσι θα κλείσουμε αυτό το ‘Ραδιοφωνικό Ταξίδι’. Όπως έχω πει πολλές φορές χαμογελάμε ακόμα και στα ποιο δύσκολα.

Βιογραφικό

Ο Άγγελος Λέπουρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούσασε Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμών και εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδάκια δημοτικού. Βέβαια δεν λύπει από την ζωή του η μουσική αφού σε μικρή ηλικία συμμετείχε σε μπάντες. Ξεκινάει την δισκογραφική του πορεία με την εταιρεία Keys Record όπου μέσα απο εκεί  αλλα και την στήριξη του Αργύρη Ναστόπουλο βγάζει το τραγούδι ‘Άλλος έγινα για σένα’ σε στίχους και μουσική του Βασίλη Καρανικόλα. Ακολούθουν το ‘Γαλάζιος Άγγελος’ σε μουσική και στίχος του Βασίλη Καρανικόλα με μια πραγματική ιστορία απο πίσω του. Τώρα μας παρουσιάζει το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο ‘Ρόδα είναι και γυρίζει’ σε στίχους  του Βασίλη Καρανικόλα και  μουσική του Αργύρη Ναστόπουλου και του Βασίλη Καρανικόλα. Ο ίδιος μας υπόσχετε πολλά αφού αυτό τον καιρό βρίσκετε στο στούντιο και ηχογραφεί τα νέα του τραγούδια.