Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί δεν πήγαμε την τιμή του PCR τεστ στα 30 ευρώ

Άδωνις Γεωργιάδης: Γιατί δεν πήγαμε την τιμή του PCR τεστ στα 30 ευρώ

Διευκρινίσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης για το πώς προέκυψε η τιμή των 47 ευρώ

Για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει πλαφόν στα PCR τεστ τα 47 ευρώ, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Φιλοξενούμενος στον αέρα του «Πρώτου Προγράμματος», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υποστήριξε πως «αν πηγαίναμε στα 30 ευρώ θα επιβίωναν μόνο οι 4-5 μεγάλες αλυσίδες». Την ίδια στιγμή, οι ερευνητές μελετούν το νέο “τρομακτικό” σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον.

Και αυτό γιατί «θα έκλειναν όλα τα μικρά εργαστήρια, θα πήγαιναν όλοι στα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα, οπότε εκεί θα μπούκωνε το σύστημα και θα παίρναμε τα τεστ από τη μία Δευτέρα στην άλλη».

κορωνοιος

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης διευκρίνισε πως την τιμή των 47€ τη «βγάλαμε μετά από δύο μέρες έλεγχο όλων των παραστατικών ευρώ-ευρώ, του μισθολογίου, του κόστους που έχουν τα γάντια, οι φόρμες, το ενοίκιο του γραφείου, η απόδοση των μηχανημάτων. Δεν είναι μια τιμή που την βγάλαμε στον αέρα. Βγήκε για να εξασφαλίσει τα εξής πράγματα, ότι θα έχουμε pcr αξιόπιστα και επάρκεια στην αγορά και θα είναι όσο το δυνατόν φθηνότερα».

Ερωτηθείς σχετικά με το αντίστοιχο κόστος στην Κύπρο που δεν φτάνει καν τα 25 ευρώ, ανέφερε: «Χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινεζικό και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

 156 total views,  2 views today

.