ΑΑΔΕ: Έρχονται ραβασάκια για κάθε φορολογούμενο στο Taxisnet. Τι θα περιέχουν τα «ραπόρτα»

Τι θα περιέχουν τα νέα ραπόρτα της εφορίας στο Taxisnet;

Mια νέα ψηφιακή εφαρμογή, την «Ψηφιακή Ενημέρωση Κίνησης» που θα απεικονίζει αναλυτικά όλες τις συναλλαγές που πραγματοποιεί ο φορολογούμενος στον λογαριασμό του στην ψηφιακή πύλη myAADE, θέτει σε εφαρμογή η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έως το τέλος του μήνα.

Η ψηφιακή εφαρμογή θα παρέχει πλήρη ενημέρωση στους φορολογούμενους και θα αποτελεί στην ουσία ένα e-statement αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιούν οι τράπεζες προκειμένου να ενημερώνουν online τους πελάτες τους για τις μηνιαίες κινήσεις των λογαριασμών τους.

Ο φορολογούμενος θα έχει δυνατότητα να βλέπει αναλυτικά για κάθε μήνα την κίνηση των οφειλών του σε ρύθμιση και εκτός ρύθμισης, τις καταβολές που πραγματοποίησε και τις επιστροφές, συμψηφισμούς και άλλες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν μέσω ΑΑΔΕ προς αυτόν, καθώς και τα υπόλοιπα των οφειλών του. Παράλληλα θα ενημερώνεται για τα ποσά που του καταβάλλει το κράτος από αποζημιώσεις μέχρι και επιδόματα.

Οι φορολογούμενοι θα δουν την πρώτη αναλυτική κίνηση του λογαριασμού που διατηρούν στο Taxis, που θα αφορά πιθανότατα τις συναλλαγές του μήνα Μαΐου, τις επόμενες ημέρες, αποκτώντας έτσι πλήρη εικόνα για τις μηνιαίες συναλλαγές (πληρωμές, επιστροφές, αποζημιώσεις) που έχουν με την εφορία.

Όπως και σε όλες τις υπόλοιπες εφαρμογές, η ψηφιακή ενημέρωση του λογαριασμού θα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης των φορολογούμενων στο Taxis.

Η ενημέρωση

Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα ενημερώνονται:

Για τις μηνιαίες πληρωμές φόρων. Συγκεκριμένα για τα ποσά των φόρων που εξόφλησαν εφάπαξ ή τις δόσεις που πλήρωσαν για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, για την πάγια ρύθμιση 24 δόσεων ή 48 δόσεων, για τη ρύθμιση των 120 ή 100 δόσεων, και για τα χρέη της πανδημίας. Από τον Ιούλιο θα καταγράφονται και οι δόσεις για τις επιστρεπτέες προκαταβολές που θα πληρώνουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες στο δημόσιο.

Για τα ποσά φόρων που έχει συμψηφίσει η ΑΑΔΕ με βεβαιωμένες οφειλές καθώς και για το είδος των οφειλών (φορολογικές ή ασφαλιστικές) που μειώθηκαν ή μηδενίστηκαν μετά τον συμψηφισμό με τις επιστροφές φόρου.

Για τις επιστροφές φόρου και για τα ποσά των αποζημιώσεων (κρατική αρωγή, «κουρεμένα» ενοίκια κ.ά.) που έχουν πιστωθεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Για το ποσό των επιδομάτων που έχουν λάβει. Για παράδειγμα, την επιδότηση καυσίμων μέσω του Fuel Pass ή την επιδότηση ρεύματος μέσω του Power Pass. Tον χειμώνα θα ενημερωθούν για το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν.

Για τις υπερεισπράξεις, τα επιπλέον ποσά δηλαδή που έχουν πληρώσει στην ΑΑΔΕ για φόρους και τέλη.

Προς πλήρη ψηφιοποίηση της ΑΑΔΕ

Αυτή η εφαρμογή εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο για πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της εφορίας. Πλέον, μέσω της ψηφιακής πύλης της ΑΑΔΕ οι φορολογούμενοι μπορούν:

να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ όπως οι δηλώσεις φόρων, ρυθμίσεις, φορολογία ακινήτων και οχημάτων, ηλεκτρονικά βιβλία,

να διαχειριστούν τον λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας και να μεταβάλουν τα στοιχεία της επιχείρησης,

να δουν τις οφειλές, τις πληρωμές και τις επιστροφές φόρων και να προχωρήσουν μέσω του myAADE στην πληρωμή των φόρων και στη ρύθμιση των οφειλών τους,

να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο.

 874 total views,  2 views today

.