28 Μαρτίου, 2024

Aυτές είναι οι νέες ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων για τον Απρίλιο

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι οι αλλαγές γίνονται «για να μην υπάρξουν ξανά εικόνες συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τα τραπεζικά καταστήματα».

Σύμφωνα με τον υπουργό οι νέες ημερομηνίες διαμορφώνονται ως εξής:

ΙΚΑ – ΟΤΕ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9.

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0 2 4 6 8.

ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 27 Απριλίου

ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 29 Απριλίου.

Πλάνο για επίδομα των 800 ευρώ και το Μάιο και τον Ιούνιο

Βέβαιος ότι η περίμετρος των οικονομικών μέτρων εφόσον συνεχίζεται η κρίση του κορονοϊού «θα διευρυνθεί και για τον Μάιο και τον Ιούνιο» εμφανίστηκε ο κ. Βρούτσης.

Μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε ότι έως την Παρασκευή είχαν υποβάλλει αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ περίπου 730.000 εργαζόμενοι και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τις 800.000.

Όλος αυτός ο πληθυσμός σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας θα πληρωθεί στις 15 και στις 16 Απριλίου και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει ακρίβεια στις ημερομηνίες.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα η ψηφιακή έκδοση συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά πιλοτικά το πρόγραμμα της ψηφιακής έκδοσης συντάξεων για δυο μεγάλες  κατηγορίες συνταξιούχων.

Χαρακτήρισε άθλο το όλο εγχείρημα και τόνισε ότι όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε λόγω του κορονοϊού, αλλά αντίθετα ξεκινά άμεσα πιλοτικά και τον Ιούνιο προγραμματίζεται «να πατηθεί το κουμπί της ψηφιακής σύνταξης και χιλιάδες συντάξεις θα βγουν αυθημερόν».