Συνέντευξη: Σταύρου Καλαϊτζίδη και Γιάννη Τσαγκαλίδη

Συνέντευξη: Σταύρου Καλαϊτζίδη και Γιάννη Τσαγκαλίδη

elias
ΗΛΙΑΣ ΤΑΜΠΟΥΡΑΝΤΖΗΣ

Ο Σταύρος Καλαϊτζίδης είναι ένας ανερχόμενος αστέρας στο χώρο του τραγουδιού. Τον γνωρίσαμε μέσα από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ σε μουσική ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΕΖΗ και στίχους ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ…Η παραγωγή κυκλοφόρησε από την SDM PRODUCTION.. Ένα υπέροχο τραγούδι που σημάδεψε την πορεία του νεαρού Σταύρου αφού το τραγούδι γνώρισε την επιτυχία.. Ο Σταύρος δε, με την εξαιρετική του ερμηνεία χαράχτηκε στις καρδιές μας.. Ένας καλλιτέχνης σεμνός, ευγενής, καλόκαρδος, πρόθυμος σε κάθε κάλεσμα μας…ένας πραγματικός επαγγελματίας.. Ο Σταύρος ήρθε για να μείνει και να γράψει την δική του μελωδική ιστορία…στην showbiz…

Σήμερα είναι εδώ, μαζί μας στο onenews.gr για να μας μιλήσει για την νέα του δουλειά αλλά και για μια φιλία δυνατή που τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.,.. μαζί του λοιπόν είναι και ο φίλος και αδελφός του Γιάννης Τσαγκαλίδης..

Σταύρο και Γιάννη καλώς ήρθατε στο onenews.gr . Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα…

Σταύρο μου μαζί τα έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν με τον Γιάννη είναι η πρώτη φορά και για τους δύο μας που βρισκόμαστε σε επαγγελματικό επίπεδο.. Γιάννη μου θα ξεκινήσω από σένα και θα ήθελα να μου μιλήσεις για τον Σταύρο και ως άνθρωπο αλλά και ως καλλιτέχνη..

Ηλία μου σ’ ευχαριστώ κατ’ αρχήν για την φιλοξενία στο onenews και κατόπιν για την ευκαιρία που μου δίνεις να εκφραστώ για αυτό το υπέροχο παιδί…Θα ξεκινήσω από το ότι τον αγαπώ και τον εκτιμώ απεριόριστα…τον θαυμάζω.. Ο Σταύρος ότι και να περνάει στην ζωή του παραμένει δυνατός, αισιόδοξος, συνεχίζει να χαμογελάει.. ένα παιδί αληθινό, δοτικό , που έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο να εκφράζει τα συναισθήματα του μέσα από το τραγούδι που τόσο αγαπάει.. Ο κόσμος πιστεύω ότι έχει ανάγκη από καλές φωνές.. και ο Σταύρος έχει πολλά να δώσει στο τραγούδι..

Σταύρο…ετοιμάζεις την νέα σου δισκογραφική δουλειά που θα περιλαμβάνει δύο τραγούδια.. Πως αισθάνεσαι που τόσο σύντομα προχώρησες στην δεύτερη παραγωγή;

Σταύρου Καλαϊτζίδη

Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένος Ηλία μου.. Είναι δύο υπέροχα τραγούδια.. το ένα τραγούδι είναι ένα πολύ δυνατό ζεϊμπέκικο με τίτλο ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ και σε στίχους Νικόλα Καραγιάννη και μουσική Δημήτρη Δανέζη.. Πιστεύω ότι θα το χορέψει όλη η Ελλάδα.. Ένα τραγούδι για την Αθήνα και τα όμορφα στενά της Πλάκας.. Παράλληλα είναι και ερωτικό γιατί ο πρωταγωνιστής ζει το όνειρο του μέσα από τις αναμνήσεις με την αγαπημένη του, και στα μέρη που περπάτησαν μαζί.. Το άλλο τραγούδι είναι μια δυνατή ερωτική μπαλάντα, πάλι σε στίχους Νικόλα Καραγιάννη και μουσική  Δανέζη.. Ενα τραγούδι που πιστεύω θα αγαπηθεί πολύ..

Σταύρο, σ αυτή την δουλειά εκτός από τους συνεργάτες σου έχεις συνοδοιπόρο και τον στενό σου φίλο Γιάννη Τσαγκαλίδη.. Πως νιώθεις για αυτό;

Σ ’αυτή την δουλειά είναι πολύ σημαντικό για εμένα να έχω κοντά μου ανθρώπους που αγαπώ και Μ αγαπούν…Με τον Γιάννη μας συνδέει μια πολύ δυνατή φιλία…Σε διάφορες καταστάσεις που βίωσα καλές και άσχημες, ήταν πάντα δίπλα μου…Μου στάθηκε σαν αδελφός.. Σ αυτό το σημείο θέλω να πω ότι αυτή την δουλειά την χρηματοδότησε εκείνος εξ ολοκλήρου…Το σημαντικό όμως για μένα είναι ότι το έκανε με ψυχή.. αυτό μετράει περισσότερο.. Απ’ την πλευρά μου εγώ θέλω να τον κάνω να νιώσει περήφανος για μένα, όπως και τους συνεργάτες μου..

Μου μιλάς για τον Γιάννη και συγκινήσε. Πόσο δύσκολο είναι στις εποχές που ζούμε να έχεις έστω έναν αληθινό φίλο;

Τολμώ να πω ότι είναι σπάνιο.. Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν αλλάξει πολύ ..οι άνθρωποι έχουν γίνει σκληροί και απόμακροι.. ο καθένας κοιτάζει τον εαυτό του, και αυτό με πληγώνει βαθιά. Το να έχεις λοιπόν έναν αληθινό φίλο είναι θείο δώρο..

Σε κάνει να νιώθεις δυνατός, αισιόδοξος, έτοιμος να ξεπεράσεις κάθε εμπόδιο που προκύπτει, αλλά σε κάνει να νιώθεις και τυχερός που τον έχεις στην ζωή σου…Έτσι ακριβώς νιώθω εγώ για τον φίλο μου Γιάννη..

Γιάννη, στέκεσαι δίπλα στον Σταύρο με όλη την δύναμη της ψυχής σου όπως και ο ίδιος μας είπε. Και σε αυτή την σημαντική για τον Σταύρο  στιγμή, είσαι εκεί να τον στηρίζεις . Έρχεσαι λοιπόν πρώτη φορά σε επαφή με την δισκογραφία. Πώς σου φαίνεται  η εμπειρία σου αυτή;

Με τίποτα δεν μπορούσα να φανταστώ πως δημιουργείται ένα τραγούδι, πόσες ώρες δουλειάς πρέπει να αφιερωθούν και πόσοι άνθρωποι συνεργάζονται για να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα.. Απ’ την άλλη δεν μπορούσα να κατανοήσω τα συναισθήματα του καλλιτέχνη όταν μπαίνει στούντιο να ερμηνεύσει.. Τώρα που το ζω πρέπει να πω ότι είναι μια δυνατή εμπειρία…που σου δημιουργεί συναισθήματα μαζεμένα που ίσως δεν έχεις ξανανιώσει.

Ευχαριστώ πολύ τον Σταύρο και τα παιδιά της SDM PRODUCTION για την ευκαιρία που μου έδωσαν να το ζήσω από κοντά όλο αυτό…

Σταύρο και Γιάννη, έχετε θίξει ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, και επίκαιρο. Αυτό της φιλίας. Όπως αναφέρθηκε ο Σταύρος οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν ξεφτίσει. Πόση δουλειά χρειάζεται για να χτιστεί μια τέτοια δυνατή σχέση;

Σταύρος….

Σίγουρα θέλει πολύ προσπάθεια και χρόνο και απ’ τις δύο πλευρές.. Οι άνθρωποι διαφέρουμε κατά πολύ μεταξύ μας…Πρέπει να διαθέσεις χρόνο για να μάθεις τον άλλον και να είσαι έτοιμος να κάνεις υποχωρήσεις όπου αυτό απαιτείται.

Γιάννης…

Θα συμφωνήσω απόλυτα με όσα είπε ο Σταύρος και θα προσθέσω κάτι που θεωρώ σημαντικό…Σε καμία σχέση δεν πρέπει να μπαίνει ο εγωισμός…είναι κακός σύμβουλος.. και θα συμπληρώσω και την ωριμότητα να δεχόμαστε τον άλλον όπως ακριβώς είναι…να μην προσπαθούμε σε καμία περίπτωση να τον αλλάξουμε..

Σταύρο ας έρθουμε στην δουλειά σου…σε τι στάδιο βρίσκεται; Έχει ολοκληρωθεί;

Όχι ακόμα.. Βρίσκεται στο στούντιο.. Έχει τελειώσει το ζεϊμπέκικο, και τώρα τελειώνει και η μπαλάντα.  Για το ζεϊμπέκικο έγινε και  ανάλογο video clip.

Πολύ ωραία Σταύρο.. Περνάς λοιπόν σε μια νέα εμπειρία, των γυρισμάτων. Σωστά;

Ναι Ηλία μου…ακριβώς.. και  ανυπομονώ. Όπως εχω πει στο παρελθόν οι εμπειρίες είναι η ζωή η ίδια.. σε εξελίσσουν…για αυτό και εγώ θέλω να ζήσω όσο περισσότερες μπορώ μέσα σ’ αυτόν το χώρο..

Να ρωτήσω, αν θα είναι και ο Γιάννης μαζί σου;

Σταύρος…

Εννοείται.. αυτή την διαδρομή την ξεκινήσαμε παρέα και θα τη ζήσουμε μέχρι το τέλος μαζί…άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος για να τον ευχαριστήσω για ότι κάνει για εμένα..

Γιάννης…

Όχι μόνο θα είμαι, ανυπομονώ κιόλας.. θα είναι κάτι το μοναδικό, σίγουρα θα έχω όμορφες αναμνήσεις απ’ αυτή την δουλειά..

Πότε θα ακούσουμε την νέα σου δουλειά Σταύρο μου; Με τόσα όμορφα πράγματα που άκουσα, ανυπομονώ και εγώ τώρα…( γέλια)

Γιάννη Τσαγκαλίδη

Εντός λίγων ημερών,.. και είμαι σίγουρος ότι θα τα αγαπήσετε και εσείς τα τραγούδια,  όσο και εγώ..

Αυτό είναι σίγουρο.. Πες μου κάτι άλλο τώρα.. Θυμάμαι από προηγούμενες συνεντεύξεις σου είχες πει ότι θα ήθελες πολύ να ξανατραγουδήσεις τραγούδια του Νικόλα Καραγιάννη και του Δημήτρη Δανέζη.. Δεν θα ήθελες να δοκιμάσεις και με άλλους δημιουργούς;

Σίγουρα θα συνεργαστώ και με άλλους..

Ωστόσο δεν ξεχνάω ποτέ τους ανθρώπους που με στήριξαν στην πρώτη μου δουλειά, και μου εμπιστεύτηκαν την ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ , και τους ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου…Αυτοί δεν είναι άλλοι απ’ τον Νικόλα και τον Δημήτρη.. Άλλωστε είναι τιμή μου και χαρά μου να ερμηνεύω τραγούδια τους γιατί έχουν αποδειχθεί ένα πολύ δυνατό καλλιτεχνικό δίδυμο…Ότι γράφουν έχει δύναμη…. Και επειδή βρίσκομαι στην αρχή της διαδρομής θέλω να νιώθω ότι τα βήματα μου είναι σταθερά ανοδικά.. Είμαι σίγουρος ότι και αυτό το τραγούδι το ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ , θα είναι μια ακόμη επιτυχία..

Είσαι πραγματικά ένας υπέροχος άνθρωπος, που αν και μικρός σε ηλικία ξέρει να εκτιμάει και να μην ξεχνά να ανταποδώσει με την ευγνωμοσύνη του σε ανθρώπους που τον στήριξαν.. Μπράβο Σταύρο..

Ηλία μου αυτό πρέπει να γίνεται από όλους μας.. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα.. αλλά και Μ αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να γίνουν πιο ανθεκτικές στο χρόνο.. αυτό το έχουμε όλοι ανάγκη..

Γιάννη μου σήμερα έζησες για πρώτη φορά την εμπειρία της συνέντευξης. Εύχομαι να το ευχαριστήθηκες όσο και εγώ.

Πραγματικά φίλε Ηλία το χάρηκα ιδιαίτερα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα το έκανα αυτό..παρ όλα αυτά ένιωσα πολύ άνετα μαζί σου και σε ευχαριστώ πολύ.

Σταύρο μου τι περιμένεις απ’ αυτή την δουλειά;

Θα σου πω τι εύχομαι και τι θέλω. Εύχομαι να πάει τόσο καλά όσο η πρώτη ,ή και καλύτερα.. Να σου πω ότι το πιστεύω κιόλας.. Θέλω αυτή η δουλειά να με φέρει πιο κοντά στο στόχο μου. Και ακόμα κάτι σημαντικό.. θέλω να τιμήσω τους συνεργάτες μου και τον Γιάννη μέσα από αυτή την παραγωγή.

Σταύρο μου σου εύχομαι όλα να γίνουν όπως τα ονειρεύεσαι. Να σε ευχαριστήσω, αλλά και τον Γιάννη για αυτή την φιλική κουβέντα που είχαμε.. Στο επανειδείν λοιπόν.

Σταύρος…

Και εγώ σ’ ευχαριστώ για όλα απ’ την καρδιά μου.

Γιάννης…

Ήταν μια εμπειρία που θα θυμάμαι πάντα με αγάπη. Σε ευχαριστώ πολύ Ηλία μου..

 5,070 total views,  2 views today

.