20 Απριλίου, 2024

Κυριάκος Μαυρίδης – Υποκρινόμαστε ότι περνάμε καλά μέσα από μια οθόνη

Κυριάκος Μαυρίδης – Υποκρινόμαστε ότι περνάμε καλά μέσα από μια οθόνη

Κυριάκος Μαυρίδης

Ένα τόσο νεαρό άτομο και πολύ ταλαντούχο είναι ο .

Μαυρίδης  ο οποίος είναι πολύ προσγειωμένος και μετρημένος στις κουβέντες του . Με αργά αλλά σταθερά βήματα εξελίσσεται σε έναν πολύ αξιόλογο καλλιτέχνη. Με χαρά και χαμόγελο μου παραχώρησε μια συνέντευξη για το onenews.gr!

Αρχικά πες μου λίγα πράγματα για σένα…Που γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μένω Ασπρόπυργο απο τα παιδικά μου χρόνια . Γενικά περνάω αρκετό χρόνο σπίτι ,μου αρέσει πολύ η γυμναστική ,το περπάτημα, το τρέξιμο ,γενικά εχω ήσυχη και απλή ζωή .

Έγινες ευρέως γνωστός στο κοινό μέσα από το τραγούδι “ Τώρα πονάει ”.

Το τώρα πονάει είχε τη μεγαλύτερη απήχηση βάση των προβολών του. Όσο για τη λέξη γνωστός μπορεί να με γνωρίζουν κάποια παραπάνω άτομα στο τόπο μου . Η λέξη γνωστός είναι μεγάλη κουβέντα ακόμα

Έχεις ήδη κυκλοφορήσει την πρώτη σου δισκογραφική δουλειά με τίτλο “ Χάνομαι στην αγκαλία σου ”. Πες μου λίγα πράγματα για αυτήν…

Το χάνομαι στην αγκαλιά σου είναι ενα τραγούδι ποιό ποπ ρυθμικό θα έλεγα μου αρέσει σαν κομμάτι αλλα δεν θα επιχειρούσα να ξανά τραγουδήσω τέτοιο είδος δεν μου ταιριάζει πολύ.

Βλέπουμε οτι τα τελευταία χρόνια η δισκογραφία στην Ελλάδα πεθαίνει σιγά σιγά…Θεωρείς οτι αυτό δυσκολεύει στο να διαφημίσετε την δουλειά σας οι τραγουδιστές;

Για κάθε νέο καλλιτέχνη που ξεκινάει στο χώρο σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα . Πολλοί θα σε κρίνουν καθήμενοι απο μία καρέκλα αλλα αμα μπουν στο χώρο μαζί σου και δουν τις προσπάθειες που κάνεις για να πετύχεις το οτιδήποτε πιστεύω θα έχουν άλλη εκτίμηση μετά . Όσο για τις δισκογραφικές δε μπορώ να έχω μεγάλη εμπειρία αλλά για εμένα ένας αληθινός καλλιτέχνης θέλει το χρόνο τού για να τον μάθει ο κόσμος μέσα απο τη δουλειά του, η διαφήμιση είναι για τα προϊόντα οχι για έναν άνθρωπο !!

Τα Social media(Facebook,Twitter,Youtube) παίζουν βοηθητικό ρόλο πιστεύεις;

Κυριάκος Μαυρίδης

Τα social media έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. Πλέον παίζουν μεγάλο ρόλο οχι μονο στη ζωή του καλλιτέχνη γενικά στη ζωή των ανθρώπων. Εγω πιστεύω οτι γίνεται κατάχρηση και χάνεται η μπάλα , πλέον δεν κρατάμε τίποτα για εμάς υποκρινόμαστε ότι περνάμε καλά μέσα από μια οθόνη. Σίγουρα έχουν και τη καλή τούς χρίσει στην ενημέρωση, επικοινωνία και άλλα παρόμοια.

Τι σημαίνει για σένα η μουσική Κυριάκο ;

Εγω περνάω πολύ χρόνο μόνος απο μικρή ηλικία. Η μουσική για μένα είναι η παρέα όποτε έχω τα δικά μου, εκεί ξεσπαω γράφοντας, τραγουδώντας , ξεχνώντας γενικά η μουσική για εμένα πλέον είναι φάρμακο , σας το συνιστώ βοηθάει!!!

Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που αποτέλεσε πρότυπο για σένα;

Ο καλλιτέχνης που μού κίνησε το ενδιαφέρον στο να ξεκινήσω να γράφω ποιό πολύ είναι ο Παντελιδης. Γενικά μου άρεσε πολύ όλο αυτό που έκανε. Ο αγαπημένος μου καλλιτέχνης όμως είναι ο Νότης Σφακιανάκης έχει τεράστια γκάμα τραγουδιών και με εκφράζει πολύ

Τι μουσικής ακούς; Μουσικές επιρροές;

Απο Μουσική ακούω ποιό πολύ λαϊκά ,ελαφρολαικα, μεταλ, ροκ και γενικά ότι καθίσει καλά στο αυτί μου.

Εσύ γράφεις την μουσική και τους στίχους στα τραγούδια σου ;

Μέχρι στιγμής στα τραγούδια μου εγω γράφω στίχο μουσική, δεν θα με πείραζε όμως να γράψω με κάποιον άλλον η να τραγουδήσω και αλλού δημιουργού κομμάτι

 Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα;

Πηγή έμπνευσης είναι τα συναισθήματα μού τα προβλήματα μού η καθημερινότητα μού , απο εκεί πηγάζει οτι γράφω

Συνήθως λένε οτι υπάρχει μία ιστορία πίσω από κάποιο τραγούδι. Ποια είναι η ιστορία αυτού του τραγουδιού;

Σίγουρα υπάρχουν τραγούδια που έχουν μια ιστορία απο πίσω τους. Απο τα δικά μού κάποια έχουν κάποια θα ήθελα να έχουν . Έχω σκεφτεί την αγάπη δίχως πρόσωπο πολλές φορές. Το τώρα πονάει είναι αληθινή ιστορία έχει αρκετές λεπτομέριες μέσα!

Τι σε ώθησε να το γράψεις; To “ Τώρα πονάει” όπως και το “ Χάνομαι στην αγκαλία σου” αναφέρεται σε ερωτικά πρόσωπα;

Δε με ώθησε να το γράψω κατι απλά βγήκε μόνο τού ήθελα να εκφραστώ με κάποιο τρόπο . Το χάνομαι στην αγκαλιά σου δεν αναφέρεται σε κάποιο πρόσωπο απλά έκατσα και έγραψα ενα χαρούμενο κομμάτι αγάπης

Αυτή τη περίοδο σε τι φάση σε πετυχαίνουμε επαγγελματικά Κυριάκο ;

Αυτή τη περίοδο μπορώ να πω ότι περνάω κάπως ζόρικα αλλα τα καταφέρνω οι στενοί δρόμοι έχουνε την γλυκά τους το μόνο που θέλω είναι να έχω υγεία και όλα τα άλλα είναι σε δεύτερη μοίρα

Σε ευχαριστώ πολύ Κυριάκο για την συνέντευξη και για τον χρόνο σου!

Εγω σε ευχαριστώ πολύ Νικολέττα !για το χρόνο σου και για τις υπέροχες ερωτήσεις σου εκφραστικά όπως πραγματικά ένιωθα !

Βιογραφια

Ο Κυριάκος Μαυρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από μικρός, του άρεσε η μουσική. Στα εφηβικά του χρόνια, ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και έφτασε σε επαγγελματικό επίπεδο, αγωνιζόμενος σε ομάδα της τρίτης κατηγορίας. Έχει Ποντιακή καταγωγή και ζει στον Ασπρόπυργο. Στα 18 του ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και παρόλο που ηταν αυτοδίδακτος, άρχισε να γράφει τα δικά του τραγούδια.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, ως μηχανικός. Ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού (12/11/1995) έχοντας όλα τα θετικά στοιχεία του ζωδίου του, δηλαδή είναι πιστός, παθιασμένος και δυναμικός…

Αυτό που πρέπει να το τονίσουμε είναι η αγάπη του και ο θαυμασμός του στο πρόσωπο του Παντελή Παντελίδη. Αν παρατηρήσει κάποιος το βιογραφικό του Κυριάκου, θα δεί ότι γεννήθηκε Νοέμβριο, παίζει επαγγελματικό ποδόσφαιρο και φοίτησε στη σχολή Εμποροπλοιάρχων. Κοινά στοιχεία που είχε στη ζωή του και ο Παντελής.

Έχει ήδη κυκλοφορήσει 5 digital singles, στα οποία υπογράφει ίδιος τόσο την μουσική όσο και τον στίχο. Τα δύο πρώτα κυκλοφόρησαν το 1999 από την Free Records, την δισκογραφική εταιρεία με παραγωγό τον Παύλο Χριστοδούλου, η οποία υποστηρίζει νέους καλλιτέχνες, με τον τίτλο “Δηλώνω ερωτευμένος” (5/2019) και “Ράγισε απόψε η καρδιά” (7/2019) και μετά την σημαντική μεταγραφή για την καρριέρα του στην δισκογραφική εταιρεία Spicy, κυκλοφόρησε τo 3o και 4ο τραγούδι του με τον τίτλο “Την αγαπάω” (2/2020), «Χάνομαι στην αγκαλία σου»(8/2020) και πριν λίγες μέρες, συνεπής με το κοινό του, κυκλοφόρησε το τελευταίο του digital single με τίτλο «Τώρα πονάει» (2/2021)

Την ενορχήστρωση, σε όλα τα τραγούδια έχει αναλάβει ο Γιώργος Γιαλετζής (3rd Floor Studio – Θεσσαλονίκη) και τις φωνές ο Τάκης Αργυρίου (Studio 111 – Μοσχάτο)