28 Μαρτίου, 2024

Χρήστος Παππάς: Τι είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν – Πώς έγινε η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Χρήστος Παππάς: Τι είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν – Πώς έγινε η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Το χρονικό της σύλληψης του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής – Οδηγείται στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών

«Σκόπευα να παραδοθώ σε λίγο καιρό…». Αυτά φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου στου Ζωγράφου, σύμφωνα με όσα λένε στο ethnos.gr ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

«Πέρναγε μια χαρά στο κρησφύγετο»

«Δεν πρόβαλε καμία αντίσταση και συνεργάστηκε κατά τη σύλληψή του. Όλο αυτό το διάστημα φαίνεται ότι κρυβόταν στο σπίτι αυτό και δεν είχε άλλο καταφύγιο προηγουμένως», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, σχολιάζοντας παράλληλα με νόημα ότι «τα λόγια του πως δήθεν σκόπευε να παραδοθεί δεν έχουν καμία ουσία, καθώς όλους αυτούς τους μήνες θα μπορούσε κάλλιστα να το είχε κάνει, όπως είχε πράξει τον Σεπτέμβριο του 2013 που παραδόθηκε μετά από ένα 24ωρο αναζητήσεων». Τότε, μάλιστα, ο χρυσαυγίτης φυγόποινος είχε εμφανιστεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, φτάνοντας με ταξί και είχε απεικονιστεί να χαιρετά ναζιστικά.

Το γεγονός, δε, ότι στο ψηφοδέλτιό του υπήρχαν και αλλοδαποί υποψήφιοι είχε προκαλέσει σάλο στους κόλπους της Χρυσής Αυγής, που δεν μπορούσαν προφανώς να δεχτούν πώς από τα πογκρόμ κατά μεταναστών για να «φτιάξει» η εικόνα τους προς τα έξω και να «ξεπλυθεί» (σ.σ. νόμιζαν) το μίσος, ο φασισμός και η λατρεία προς τον Χίτλερ, έπρεπε να ψηφίσουν κάποιον μη Έλληνα, έστω και αν αυτός παραδόξως αποφάσισε να στηρίξει ένα ναζιστικό μόρφωμα που με τη βούλα του Εφετείου κατατάσσεται πλέον στις εγκληματικές οργανώσεις.

Έτσι έγινε η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Η πληροφορία για το πού κρύβεται ο Χρήστος Παππάς έφτασε στην ΕΛ.ΑΣ. πριν από λίγες ημέρες. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν έχασαν καθόλου χρόνο και αμέσως την αξιοποίησαν, «λοκάροντας» την οδό της 28ης Οκτωβρίου και τα γύρω στενά στου Ζωγράφου, εστιάζοντας την προσοχή τους στο ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας όπου διαπίστωσαν ότι κρύβεται ο καταζητούμενος -μέχρι χθες- υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Οι αστυνομικοί ακολούθησαν βήμα προς βήμα τις τακτικές της παρακολούθησης καθιστώντας τους εαυτούς τους «αόρατους» και κάνοντας παράλληλα τη δική τους «αθόρυβη» έρευνα στη γειτονιά. Όταν όλα ήταν έτοιμα, μπήκε σε άμεση λειτουργία το σχέδιο της σύλληψης του 59χρονου φυγόποινου χρυσαυγίτη. Έτσι, λίγο πριν τις εννέα το βράδυ συμβατικά οχήματα της Αντιτρομοκρατικής με πάνοπλους αστυνομικούς απέκλεισαν τους γύρω δρόμους και έκαναν έφοδο στο ισόγειο διαμέρισμα της 28ης Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο έδωσαν -έπειτα από οκτώ μήνες- οριστικό τέλος στις αναζητήσεις του Χρήστου Παππά ο οποίος πέρασε την νύχτα στα… γνώριμα για εκείνον κρατητήρια του 12ου ορόφου της ΓΑΔΑ και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών.

Στη συνέχεια αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές του Δομοκού, μετά την καταδίκη του τον περασμένο Οκτώβριο σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η 52χρονη Ουκρανή την ίδια ώρα σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατηγορούμενη για υπόθαλψη εγκληματία.