20 Απριλίου, 2024

10+1 «αγκάθια» για τo επίδομα των 800 ευρώ (Video)

Τα 10+1 αγκάθια της υποβολής αίτησης για το επίδομα των 800 ευρώ ανέδειξε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, o δημοσιογράφος Ντίνος Σιωμόπουλος. Ενώ, μία «βόμβα» έριξε ο Βρούτσης για το επίδομα των 800 …

Τα 10+1 αγκάθια της υποβολής αίτησης για το επίδομα των 800 ευρώ ανέδειξε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, o δημοσιογράφος Ντίνος Σιωμόπουλος. Ενώ, μία «βόμβα» έριξε ο Βρούτσης για το επίδομα των 800 ευρώ.

Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως σήμερα μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 3 και κανείς άλλος, ενώ αν κάποιος χάσει τη προθεσμία λογικά θα πρέπει να περιμένει μέχρι τέλος του μήνα

Αγκάθια στην υποβολή αιτήσεων

Μερικά ακόμη αγκάθια στον τρόπο που κάποιος υποβάλει αίτηση στο taxis ειναι:

  • Αν κάποια σύζυγος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να βγάλει κλειδάριθμο.
  • Απαγορεύεται να κάνει αίτημα η σύζυγος με τον κωδικό του συζύγου
  • Η Ημερομηνία αναστολής της σύμβασης
  • Ο δικαιούχος πρέπει να βάλει το ibank του, όχι άλλου

Τι ισχύει για τα χαμηλότοκα δάνεια

Σήμερα αναμένεται να ανοίξει η εφαρμογή mybussinesssupport, προκειμένου μικρομεσαίες επιχειρήσεις να πάρουν ένα μικρό ποσό από το κράτος. Για τους δικαιούχους υπάρχει μία εβδομάδα περιθώριο.

Ποιοι το δικαιούνται:

  • Κάποιος που έχει επιχείρηση με 1 έως 500 εργαζόμενους
  • Η καταβολή θα γίνει τέλη Απριλίου και θα μπει απευθείας από το taxis στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Κορωνοϊός: Πότε θα μπει στην τσέπη σας το επίδομα των 800 ευρώ;

Το επίδομα των 800 ευρώ θα έρθει σύντομα στην τσέπη σας, αφού αναμένεται την επόμενη κιόλας εβδομάδα να αρχίσει να καταβάλλεται το συγκεκριμένο ποσό αποζημίωσης ειδικού σκοπού, λόγω των οικονομικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Οι πληρωμές θα γίνονται σταδιακά ανάλογα με το πότε υποβλήθηκε η υπεύθυνη δήλωση. Χαρακτηριστικό της «έκρηξης» των αιτήσεων είναι ότι σε διάστημα λίγων ωρών υποβλήθηκαν πάνω από 80 χιλιάδες αιτήσεις. Δείτε και το τελευταίο, έως τώρα, πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σχεδιάζεται να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις στο supportemployees.ypeka.gr από τους εργαζόμενους όπως έγινε και με για τους εργοδότες.

Προχθές ξεκίνησε η υποβολή των υπεύθυνων δηλώσεων στο http://supportemployees.ypeka.gr από τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που είτε ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους λόγω εντολής δημόσιας Αρχής είτε βάσει των ΚΑΔ έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κορωνοϊού προκειμένου να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού και το επίδομα των 800 ευρώ. Για να κάνουν την αίτηση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης που έχει κάνει ο εργοδότης τους. Εκεί θα ζητηθούν τα στοιχεία του προσωπικού τους τραπεζικού λογαριασμού IBAN, καθώς και ο αριθμός πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης της εκάστοτε εταιρείας.

Εκεί δηλώνουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης του 40%.

Το διαβάσαμε εδώ