28 Μαρτίου, 2024

Το ΕΣΡ κατά Βελόπουλου για την αλοιφή «Βυζαντινόν» που πουλούσε για τον κορωνοϊό

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ

«Σύμφωνα με καταγγελίες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί a.Epsilon, Kontra, Βεργίνα TV μετέδωσαν ψευδή πληροφόρηση ως αληθή, και ειδικότερα: απέδωσαν σε εμπορικά προϊόντα, αποκαλούμενα «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΝ» και «ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ» ιδιότητες που δήθεν προστατεύουν όσους (τα αγοράζουν και) τα χρησιμοποιούν από τον κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό COVID19, θέτοντας έτσι δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδίως (ακόμα και) σε κίνδυνο ζωής τηλεθεατές που ενδέχεται να εκλάβουν τις σχετικές διαβεβαιώσεις ως σοβαρές και αληθείς.

Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθησαν οι λειτουργούσες τους τηλεοπτικούς σταθμούς εταιρίες σε ακρόαση για την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 και ώρα 11.00 π.μ. Ερευνώνται καταγγελίες για προβολή παρόμοιων εκπομπών και σε άλλους σταθμούς».
Βελόπουλος: Ψευδή όσα αναπαράγονται, εγώ απλά εργάζομαι»

Η ανακοίνωση του ΕΣΡ έφερε και την αντίδραση του Βελόπουλου, ο οποίος με ανακοίνωσή του διαμαρτύρεται, λέγοντας πως τον κατηγορούν άδικα και πως το κάνουν αυτό «λόγω της εργασίας» του. Εστειλε μάλιστα και επιστολή στο ΕΣΡ, ζητώντας του να ανασκευάσει τα όσα αναφέρει.

Πηγή: iefimerida.gr –