29 Μαρτίου, 2024

Στους δρόμους με ηχητικό μήνυμα η ΕΛ.ΑΣ για όσους παραβιάζουν τα μέτρα

Συναγερμός!

Με ηχητικό μήνυμα ενημερώνει η ΕΛ.ΑΣ για τις κυρώσεις όσων παραβιάζουν τα μέτρα για τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο»,

Αυτό είναι το μήνυμα που θα ακούγεται από τα μεγάφωνα της ΕΛ.ΑΣ και θα καλεί όσους παραβιάζουν την απαγόρευση για συναθροίσεις των δέκα ατόμων και άνω να συμμορφώνονται με τη σύσταση.

Κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι: Στις 167 οι παραβάσεις απέναντι στα μέτρα του κορωνοϊού – 17 οι συλλήψεις

Αμετανόητοι φαίνεται πως παραμένουν αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι δε συμμορφώνονται με τα μέτρα, που έχει λάβει και για τις επιχειρήσεις η Κυβέρνηση, με σκοπό την αναχαίτιση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η Αστυνομία αυτή την ώρα να έχει φτάσει στις 167 μετρημένες παραβάσεις, προχωρώντας και σε 17 συλλήψεις.

Αυτές οι παραβάσεις έχουν σχέση με τη λειτουργία καταστημάτων, που δεν προβλέπεται να δουλεύουν από τις 12 Μαρτίου κι εντεύθεν, με αυτές να γίνονται σε όλη την Επικράτεια.

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου έγιναν 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις, την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις, τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις, την Τρίτη 17 Μαρτίου 7 παραβάσεις με 7 συλλήψεις και την Τετάρτη 18 Μαρτίου 22 παραβάσεις με 24 συλλήψεις.

Να σημειωθεί πως στην Αττική έγιναν 66 συλλήψεις, 29 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 9 στη Θεσσαλονίκη, 9 στην Κεντρική Μακεδονία, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 7 στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, 6 σε Δυτική Μακεδονία, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, 4 στο Βόρειο Αιγαίο και στα Ιόνια Νησιά και 2 στην Ήπειρο.

Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, ανθοπωλεία, γήπεδα και καταστήματα ενδυμάτων για τους οποίους ισχύει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.