28 Μαρτίου, 2024

Σκέψεις για ολική απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα

Μια από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για να αποφύγει όσους θέλουν να σουβλίσουν στο χωριό

Αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση ενόψει Πάσχα κάνοντας σαφές προς πάσα πλευρά πως το «Μένουμε Σπίτι» σημαίνει «Μένουμε Σπίτι και το Πάσχα» και δεν διασπείρουμε τον κορωνοϊό.

Στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να προστατευτούν τα χωριά και τα νησιά από όσους θελήσουν να το σκάσουν και να τα επισκεφτούν και αφετέρου να περάσουν με επιτυχία αυτό το crash test, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει ο έλεγχος για την διασπορά του κοροναϊού στον πληθυσμό, ο οποίος και θα γίνει σε δύο φάσεις.

Τα περισσότερα μέτρα έχουν γίνει ήδη γνωστά, ώστε να μην επιχειρήσεις κανείς να φύγει προς το χωριό του ακόμη και πριν την Μεγάλη Εβδομάδα.

Απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για το ψήσιμο του οβελία, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και σενάρια για αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας ειδικά ανήμερα το Πάσχα στην Αττική ή και σε άλλες περιοχές της χώρας, τα οποία θα εκτιμηθούν από τους ειδικούς και την κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα.

απαγόρευση κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα

Μπλόκο την Κυριακή του Πάσχα

Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας την Κυριακή του Πάσχα. Δηλαδή να μην υπάρχει καμιά μετακίνηση πολιτών εκείνη την ημέρα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, περιπτώσεις δηλαδή εκτάκτου ανάγκης.

Ετσι ώστε όλοι εκείνη την ημέρα να μείνουν σπίτι τους και να κοπούν οι βόλτες, οι έξοδοι και οι συγκεντρώσεις σε σπίτια ή και έξω από αυτά.

Οι πληροφορίες που έρχονται στην Πολιτική Προστασία, και αυτό είναι που φοβούνται, αναφέρουν ότι ειδικά στις αστικές περιοχές ετοιμάζονται… γλέντια.

Δηλαδή πολίτες έχουν κάνει ήδη παραγγελίες και σχεδιάζουν να ψήσουν τον παραδοσιακο οβελία σε αυλές που διαθέτουν (κυρίως στα προάστια) ή στις πιλοτές των πολυκατοικιών.

Φοβούνται επίσης ότι ακόμη και με την αποστολή των γνωστών SMS θα υπάρξει κόσμος που θα βγει και θα πάει να γλεντήσει σε σπίτι φίλων και συγγενών ή ακόμη και να κάνει… πικ νικ σε πάρκα και δάση.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από τους ειδικούς στην Πολιτική Προστασία είναι αυτές που ανησυχούν. Μια τέτοια πληροφορία π.χ. κάνει λόγο για αύξηση των παραγγελιών σε… ολόκληρα αρνιά αλλά και σε σούβλες, παρά το γεγονός ότι όλοι οι Ελληνες ξέρουν πως φέτος δεν μπορούν να σουβλίσουν όπως τις προηγούμενες χρονιές.

Αυτό θέλουν να σταματήσουν στην κυβέρνηση καθώς εκτιμούν ότι θα υπάρξει συγκέντρωση συγγενών και φίλων και αφενός θα δοθεί το μήνυμα της χαλάρωσης των μέτρων, αφετέρου κινδυνεύουμε να χυθεί η καρδάρα με το γάλα καθώς θα μπορούσε να «ξεφύγει» ο κοροναϊός και να πλήξει κι άλλα άτομα.

Ετσι, δεν αποκλείεται μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα να ανακοινωθεί πιο αυστηρή διαδικασία στις μετακινήσεις, ειδικά για την Κυριακή του Πάσχα.

Το σίγουρο είναι ότι εκείνη την ημέρα θα υπάρχουν περιπολίες σε όλες τις γειτονιές και όπου υπάρχει… καπνός και φωτιά για τον οβελία θα γίνονται έλεγχοι και θα επιβάλλονται πολύ αυστηρά πρόστιμα.