29 Μαρτίου, 2024

Οργασμός: Οδηγός για την τέλεια κορύφωση!

Πολλά είναι τα ζευγάρια που διαμαρτύρονται για το γεγονός πως δεν βιώνουν στον ίδιο βαθμό τη σεξουαλική ευχαρίστηση, όπως ήταν στην αρχή.

Και αυτό, σύμφωνα με τη σεξολόγο, νευροεπιστήμονα και συγγραφέα του «Γιατί το Καλό Σεξ Έχει Σημασία: Η Κατανόηση της Νευροεπιστήμης της Χαράς για μια πιο Έξυπνη, Χαρούμενη και Με Σκοπό Ζωή», Ναν Γουάιζ, έχει να κάνει με το ότι είμαστε πολύ απασχολημένοι.

Κάνουμε τόσα πράγματα μέσα στην ημέρα, έχουμε σχεδόν παντού στραμμένη την προσοχή μας, που είναι δύσκολο ενίοτε να ευχαριστηθούμε κάτι τέτοιο. «Συνήθως τη στιγμή της ερωτικής πράξης, είμαστε σωματικά παρόντες αλλά ψυχικά απόντες», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Πώς ρυθμίζουμε τη σεξουαλική ικανοποίηση;

Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ότι είμαστε γεμάτοι καθημερινά, αλλά και πως για να βιώσει κανείς την ερωτική ευχαρίστηση, πρέπει να είναι πιο έντονη από όλη του την ημέρα.  Αυτό είναι όμως, κάτι που δεν μπορεί να το πετύχει πάντα το ταίρι γιατί μπορεί να μην καταφέρει να βρει το «κουμπί» του παρτενέρ αλλά και γιατί μπορεί να είναι και ο ίδιος κουρασμένος.

Το θέμα είναι λοιπόν, πώς το φτιάχνουμε αυτό. Σύμφωνα με τη σεξολόγο, πρέπει να βρει ο καθένας τι τον ενοχλεί μέσα στην καθημερινότητα και να το ελαττώσει ή να το αντικαταστήσει με κάτι άλλο. Για κάποιον μπορεί να είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί το λεωφορείο, οπότε ας ψάξει να βρει να κάνει μια άλλη διαδρομή ώστε να αποφεύγει το λεωφορείο ή ας χρησιμοποιεί και ενίοτε το αυτοκίνητο αν έχει.

Σιγά – σιγά θα έρθει και η ευχαρίστηση

Για έναν άλλο, μπορεί να είναι οι ειδοποιήσεις στα social media. Και για αυτόν, καλό είναι να κάνει logout- ίσως να το βάζει και σε λειτουργία πτήσης- όταν μπει στο σπίτι ή όταν είναι με το ταίρι ή την παρέα του. «Οι καθημερινότητες λίγο πολύ όλων μας και μοιάζουν και διαφέρουν συγχρόνως αλλά κάπου θα βρεθεί αυτή η… χρυσή τομή».

Ένας άλλος, εξίσου σημαντικός κανόνας είναι οι προτεραιότητες. «Ας σκεφτούμε τι είναι σημαντικό, τι είναι απαραίτητο που επείγει, τι είναι σημαντικό και απαραίτητο που επείγει και τι δεν είναι ούτε σημαντικό ούτε απαραίτητο». Και τότε, σιγά – σιγά θα έρθει και η ευχαρίστηση.

Έτσι θα αποκτήσεις πολύ καλύτερους οργασμούς

«Θα αποκτήσουμε πολύ καλύτερους οργασμούς αν αφεθούμε στη στιγμή. Υπάρχει ο καλός οργασμός και ο κακός. Δηλαδή όλοι οργασμοί είναι, αλλά το ζήτημα είναι πόσο τον ευχαριστιέσαι κάθε φορά. Και ας μην στοχεύουμε στο καλό σεξ αλλά στο τέλειο»!

Ξεχάστε το «πόση ώρα πρέπει να διαρκέσει» και το «πόσο ικανοποιητικό είναι το πέος του» και άλλα τέτοια γιατί «σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα». «Ας το δούμε σαν μια παιδική χαρά ενηλίκων όπου όσο είμαστε εκεί, ψυχικά, ξεχνάμε όλα τα άλλα. Έχουμε ξεχάσει να χαλαρώνουμε και αυτό είναι το πρόβλημα, δυστυχώς».

boro