23 Απριλίου, 2024

Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει η κυβέρνηση

Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται από τις επιπτώσεις των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοινώνουν αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τόνισε κατά την συνέντευξη Τύπου, πως «κινούμαστε ψύχραιμα και μεθοδικά».

Επανέλαβε πως «απλώνουμε δίχτυ προστασίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στηρίζουμε την κοινωνία».

Όπως τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση κατανέμει «με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης το οικονομικό βάρος της οικονομικής κρίσης. Σεβόμαστε τις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας».

Εν συνεχεία, ο υπουργός ανακοίνωσε τα εξής μέτρα για τον Απρίλιο:

  1. Επεκτείνεται σε πολύ περισσότερους μισθωτούς το επίδομα των 800 ευρώ. Συνολικά καλύπτονται 1,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι. Η ενίσχυση καλύπτει 1, 7 εκατομμύρια εργαζομένους. Η ενίσχυση για όσους τίθεται σε αναστολή εργασίας είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν συμψηφίζεται. Καλύπτουμε τις ασφαλιστικές εισφορές επί του ονομαστικού μισθού για 45 ημέρες
  2. Επεκτείνεται η λήψη μέτρων σε επιχειρήσεις για την προστασία τους. Το μέτρο θα καλύπτει συνολικά 800.000 επιχειρήσεις. Είναι ελάχιστες αυτές που εξαιρούνται ελάχιστες, καθώς καλύπτεται το 86% των ΚΑΔ.