29 Μαρτίου, 2024

«Λάθος» Νετανιάχου μιλώντας για EastMed με αποδέκτη την Άγκυρα: «Το Ισραήλ είναι πυρηνική δύναμη»!

Σε ένα μάλλον όχι …. γλωσσικό «ολίσθημα», υπέπεσε ο Iσραηλινός πρωθυπουργός  Μπενιαμίν Νετανιάχου ο οποίος χαρακτήρισε το Ισραήλ «πυρηνική δύναμη», μιλώντας όχι σε μια τυχαία ομήγυρη, αλλά στην ενημέρωση του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ για τις πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραφε΄με Ελλάδα και Κύπρο για τον EastMed, την ώρα που τον κατέγραφαν οι κάμερες.

Το  Ισραήλ διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά δεν έχει ποτέ επιβεβαιώσει ή διαψεύσει ότι έχει στην κατοχή του πυρηνικά όπλα, διατηρώντας την πολιτική της αμφισημίας εδώ και δεκαετίες.

Η αναφορά  Νετανιάχου έγινε κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, καθώς διάβαζε στα εβραϊκά έτοιμο κείμενο δηλώσεων για την συμφωνία με την Ελλάδα και την Κύπρο για τον αγωγό EastMed και φυσικά αυτό έχει τη σημασία του, καθώς ο Ερντογών  έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αφήσει να γίνει αυτός ο αγωγός.

«Η σημασία αυτού του σχεδίου είναι ότι μετατρέπουμε το Ισραήλ σε πυρηνική δύναμη», είπε ο Νετανιάχου, για να σπεύσει να επανορθώσει λέγοντας: «…ενεργειακή δύναμη».

 

pronews