16 Απριλίου, 2024

Κορωνοϊός: Ζητούν την πλήρη απαγόρευση μετακίνησης προς τα χωριά!

Τι είπε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Την πλήρη απαγόρευση μετακίνησης προς τα χωριά ζητά ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

“Μετά από σχετική ενημέρωση, παρατηρείται αυξημένη κίνηση τις τελευταίες ώρες προς τα χωριά της Θεσσαλίας, παρά τις όποιες σωστές προειδοποιήσεις της κυβέρνησης και τα αυστηρά μέτρα που έχει εξαγγείλει και έχει λάβει

Ζητούμε την πλήρη απαγόρευση μετακίνησης προς τα χωριά όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας μας, μη μόνιμων κατοίκων, προς αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να μην παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση στα χωριά μας, βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τους κατοίκους, όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, όλων των νομών της Θεσσαλίας, που δοκιμάζονται σκληρά τις τελευταίες ημέρες”.

Νέα μέτρα – Αλλαγές έρχονται στα σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλίας, Στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για τον περιορισμό τις εξάπλωσης του κορωνοϊού και για την καλύτερη προστασία όλων.

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι λαϊκές αγορές, ενώ από Δευτέρα μόνο οι μισοί παραγωγοί θα βρίσκονται σε αυτές, κρατώντας αποστάσεις 5 μέτρων. Αλλάζουν τα περιοριστικά μέτρα και στα σουπερμάρκετ και πλέον θα βρίσκεται ένας πελάτης ανά 15 τ.μ., αντί 10 τ.μ. που ίσχυε μέχρι σήμερα. Νωρίτερα ανακοινώθηκαν και τα νέα κρούσματα στην χώρα, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι «μένουμε σπίτι» για τον περιορισμό του κορωνοϊού. «Κάποιοι αγνοούν τις συστάσεις και η ελληνική Πολιτεία ξέρει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Από την συμπεριφορά μας θα καθοριστεί ποια επιπλέον μέτρα θα πάρουμε», τόνισε. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι από το Σάββατο μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα ταξιδεύουν στα νησιά, ενώ δήλωσε ότι απαγορεύεται ο απόπλους και κατάπλους ιδιωτικών σκαφών.

Παράλληλα, επισήμανε «αν δεν σταματήσουμε να κινούμαστε χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρής σημασίας η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εξετάσει άλλα μέτρα και τα εξετάζει». «Είναι σημαντικό ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον ιό, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, είναι πραγματική μάχη», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.