19 Απριλίου, 2024

Κορωνοϊός: Ακυρώνονται τα πάντα και παντού. Τι ακριβώς συμβαίνει

Τίποτα δεν μένει όρθιο στο πέρασμα του κορωνοϊού, καθώς ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις η μία μετά την άλλη. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Η μια μετά την άλλη ακυρώνονται όλες οι μεγάλες αλλά και μικρότερες διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια που συγκεντρώνουν ομιλητές και επισκέπτες από διάφορα μέρη το κόσμου λόγω του κορωναϊου.

Οι ακυρώσεις και όχι μεταθέσεις ανακοινώνονται μάλιστα μερικές μόνον ώρες πριν τα επίσημα εγκαίνια καθώς τα κρούσματα σε όλον τον κόσμο αυξάνονται και η συγκέντρωση ακόμη και μερικών εκατοντάδων ανθρώπων σε κλειστό χώρο σύμφωνα με απόψεις ειδικών είναι επικίνδυνη για την μετάδοση του ιού ακόμη και εάν τηρούνται αυστηρά όλες οι οδηγίες και κανόνες προστασίας από τους διοργανωτές.

Ειδικότερα, την ακύρωση της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού Covid-19, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας αποφάσισαν την ακύρωση της Έκθεσης, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 4 έως 8 Μαρτίου.

Λίγο νωρίτερα, οι τοπικές υγειονομικές αρχές είχαν αυστηροποιήσει τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στην ΙΤΒ, ζητώντας από όλους τους συμμετέχοντες να αποδείξουν ότι δεν βρίσκονταν σε κάποια από τις χώρες όπου ο ιός βρίσκεται σε έξαρση και ότι δεν ήρθαν σε επαφή με κάποιον από αυτές τις περιοχές.

Οι διοργανωτές δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν αυτούς τους όρους, επισημάινεται στην ανακοίνωση.

«Με 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες η ΙΤΒ έχει τεράστια σημασία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Διαχειριζόμαστε πολύ σοβαρά την ευθύνη μας για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, των εκθετών και των εργαζομένων.

Με βαριά καρδιά αντιμετωπίζουμε την ακύρωση της ΙΤΒ 2020, η οποία έχει καταστεί πλέον αναγκαία», δήλωσε πριν από λίγο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας που διοργανώνει την έκθεση, Κρίστιαν Γκέκε. Ο δε πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της διοργάνωσης, Βολφ-Ντίτερ Βολφ, τόνισε ότι στα 56 χρόνια της η ΙΤΒ δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια συγκρίσιμη κατάσταση.

Πριν την επίσημη έναρξη της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, οι ιθύνοντες ανακοίνωσαν την ακύρωσή της λόγω του κορωνοϊού.

Τη Δευτέρα, 2 Μαρτίου, θα άνοιγε τις πύλες του η ελβετική διεθνής έκθεση αυτοκινήτου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κόσμου από όλο τον πλανήτη.

Η Ελβετία μετρά 8 κρούσματα του κορωνοϊού, εκ των οποίων ένα από αυτά στη Γενεύη, γι’αυτό και η απόφαση ήταν να απαγορευτούν όλες οι εκδηλώσεις που συγκεντρώνουν πάνω από 1.000 άτομα έως και τις 15 Μαρτίου. Δεν πρόκειται για αναβολή, αλλά για ακύρωση, κάτι που ξεκαθάρισαν οι υπεύθυνοι της έκθεσης.

Περισσότεροι από 160 εκθέτες είχαν προγραμματιστεί να αναδείξουν τα αυτοκίνητα και τις υπηρεσίες τους κατά την 90η Έκθεση της Γενεύης. Η BMW και η Mercedes-Benz, δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το livestream για να παρουσιάσουν το BMW Concept i4 και την ανανεωμένη Mercedes E Class, αναφέρει το Reuters.

Η Ferrari, δεν σκοπεύει να οργανώσει εναλλακτική παρουσίαση και η Fiat Chrysler δήλωσε ότι δεν είχε σχέδιο Β, αλλά αναζητά τρόπους για να παρουσιάσει το νέο ηλεκτρικό Fiat 500.

Η γαλλική πολυτελής μάρκα DS, μέλος του ομίλου PSA, δήλωσε ότι αναζητά ένα χώρο κοντά στο Παρίσι για να παρουσιάσει το νέο πρωτότυπο DS Aero Sport Lounge Concept και να προγραμματίσει εκ νέου τις συνεντεύξεις με στελέχη της μέσω τηλεφώνου.

Η Audi, premium μάρκα που ανήκει στον όμιλο Volkswagen, δήλωσε ότι θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει ψηφιακά κανάλια για να ενημερώσει το κοινό σχετικά με το νέο Audi A3 sportback και το νέο Audi e-Tron S.

Πέρυσι 660.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την έκθεση της Γενεύης και η έκθεση επέφερε κέρδος περίπου 200-250 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στις επιχειρήσεις στη Γενεύη.