28 Μαρτίου, 2024

Ιταλικός βορράς: H κόλαση επί Γής! – 627 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο από κορωνοϊό – Στους 4.032 οι νεκροί στην Ιταλία!

Συνεχίζει να ανεβαίνει κάθετα ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία με 627 θανάτους να σημειώνονται σήμερα, αλλά και των νοσούντων λόγω κορωνοϊού, σε σημείο που να διερωτάται κάποιος τι πραγματικά συμβαίνει στην βόρεια περιοχή της χώρας: Κατέρρευσε στο σύστημα υγείας; Οι κλιματικές συνθήκες είναι οι τόσο ιδανικές για τον πολλαπλασιασμό και την δύναμη του ιού; 

Συνδυασμός και των δύο; Ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ολα αυτά σε μία από τις πιο προηγμένες, από την άποψη του βιοτικού επιπέδου, περιοχές του πλανήτη!

Ιταλοί μοριακοί βιολόγοι μετά από έρευνα που έκαναν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πρώτα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, σημειώθηκαν στην επικράτεια της Ιταλίας στα τέλη Ιανουαρίου, μερικές εβδομάδες πριν γίνει η διάγνωση του πρώτου ασθενούς. Τα συμπεράσματα τους τα δημοσίευσαν στην ηλεκτρονική επιστημονική βιβλιοθήκη medRxiv.

«Τα στοιχεία που συλλέξαμε παραπέμπουν στο ότι ο ιός SARS-CoV-2 (είναι ο ίδιος ο νέος κορονοϊός) διείσδυσε στην επικράτεια της Βόρειας Ιταλίας στο διάστημα μεταξύ του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου και τις αρχές Φεβρουαρίου, δηλαδή πολύ πιο πριν από την στιγμή που ξεκίνησε η αναχαίτιση του. Παράλληλα, δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς το ότι ο ιός μπήκε στην Ιταλία αμέσως ακολουθώντας αρκετές διαδρομές» γράφουν οι επιστήμονες.

Την Πέμπτη η γειτονική χώρα έγινε αυτή με τους περισσότερους νεκρούς εξαιτίας του ιού, φτάνοντας στους 3.405 και με τις εικόνες που έρχονταν από το Μπέργκαμο, όπου στρατιωτικά οχήματα μετέφεραν δεκάδες φέρετρα, να προκαλούν σοκ.

Μία μέρα μετά, όπως ανακοινώθηκε, ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στις 4.032 και αυτός των κρουσμάτων στις 37.860 (χωρίς να υπολογίζονται νεκροί και όσοι έχουν αναρρώσει, αφού το τελευταίο 24ωρο υπήρξαν 627 θάνατοι και 4.670 νέα κρούσματα).

pronews