28 Μαρτίου, 2024

Θρήνος στο παλάτι: Νεκρή πριγκίπισσα από τον κορωνοϊό!

Σοκ!

Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Θρήνος ξέσπασε πριν λίγο με την τραγική είδηση του θανάτου της πριγκίπισσας καθώς αυτό είναι ο πρώτος θάνατος σε βασιλική οικογένεια. Ενώ μόλις προχθές ανακοινώθηκε πως θετικός στον ιό βρέθηκε και ο Πρίγκιπας Κάρολος.

Πρόκειται για την πριγκίπισσα Μαρία – Τερέσα η οποία ανήκε στο βασιλικό οίκο των Βουρβόνων της Πάρμας της Ιταλίας. Η πριγκίπισσα άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 86 ετών νικημένη από τον φονικό ιό.

Τα νέα έκανε γνωστά ο αδερφός της, πρίγκιπας Σίξτος.

Η Μαρία-Τερέσα γεννήθηκε το 1933 στο Παρίσι. Κόρη του πρίγκιπα Ξαβιέ, και της Μαντελάιν των Βουρβόνων, ήταν το μεγαλύτερο από τα έξι παιδιά της οικογένειας.

Ο οίκος των Βουρβόνων σχετίζεται με την βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, με την Μαδρίτη να ανακοινώνει τα συλλυπητήριά της για τον χαμό της 86χρονης πριγκίπισσας.

Η πιο «μαύρη» ημέρα στην Ισπανία του κορωνοϊού – 832 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η πιο «μαύρη» μέρα, μέχρι την επόμενη, ξημέρωσε στην Ισπανία της εποχής του κορωνοϊού, με το «κοντέρ» σήμερα (28/3) στη σχετική ενημέρωση να «γράφει» 832 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο.

Πρόκειται, φυσικά, για το μεγαλύτερο αριθμό που έχει καταγραφεί στο αντίστοιχο διάστημα, με τις μέρες να περνούν και την τραγωδία να γίνεται ολοένα μεγαλύτερη, αφού ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 5.690.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας, μάλιστα, 72.248 είναι αυτή τη στιγμή τα κρούσματα, με 40.630 να νοσηλεύονται και 4.575 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. Παράλληλα, 12.285 έχουν ιαθεί.

Κρίση πανικού στη Γερμανία: Περισσότερα από 6.200 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες – Στους 325 οι θάνατοι

Κρίση πανικού αντιμετωπίζουν στη Γερμανία, αφού μέσα στο τελευταίο 24ωρο υπήρξε μια «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία ήταν πάνω από 6.200, ενώ 325 είναι οι νεκροί στην χώρα.

Τα νέα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη Γερμανία έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, με τα συνολικά κρούσματα να βρίσκονται τώρα στα 48.582.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως μέσα σε μια μέρα τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 6.294, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 55, σύμφωνα με τον απολογισμό.

Νωρίτερα, μάλιστα, ο προσωπάρχης της Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι η Γερμανία δεν θα χαλαρώσει τα μέτρα για την ανακοπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού πριν από τις 20 Απριλίου.

«Δεν μιλάμε για καμία χαλάρωση πριν τις 20 Απριλίου», δήλωσε ο Χέλγκε Μπράουν στη διαδικτυακή έκδοση της Tagesspiegel, προσθέτοντας ότι αρκετά πριν τις 20 Απριλίου η Γερμανία θα αποφασίσει ποιοι περιορισμοί θα χαλαρώσουν από εκείνη την ημερομηνία.

Στα μέσα Μαρτίου, η Γερμανία έκλεισε σχολεία, μαγαζιά, εστιατόρια, παιδότοπους και αθλητικές εγκαταστάσεις και πολλές εταιρίες σταμάτησαν τη λειτουργία τους σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η εξάπλωση της πανδημίας.

«Στη Γερμανία, αυτή τη στιγμή έχω την εντύπωση ότι ο πληθυσμός τηρεί τους κανόνες με παραδειγματικό τρόπο. Και γι’ αυτό τον λόγο είμαι πεπεισμένος ότι θα δούμε να αποδίδουν σε μερικές ημέρες», δήλωσε ο Μπράουν.