18 Απριλίου, 2024

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!!! Κορωνοϊός: Τέλος στην καραντίνα μόνο όταν είναι έτοιμο το εμβόλιο

«Καμπανάκι» για τις χώρες που επιθυμούν να βάλουν τέλος στο «lockdown» και να επιτρέψουν στους πολίτες να επιστρέψουν στην εργασία τους είναι μία νέα μελέτη που διεξήχθη στην Κίνα και δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Lancet», καθώς, όπως επισημαίνει σε άρθρο της, μέχρι να βρεθεί εμβόλιο κατά του Covid-19 δεν θα πρέπει να αρθεί η «καραντίνα».

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι, αν επιτραπεί να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή και η άρση των ελέγχων είναι πολύ εκτεταμένη, ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί και πάλι. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να παρακολουθούν στενά τι συμβαίνει, όπως αναφέρουν.

Και για να αρθούν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, αυτό θα πρέπει να γίνει όταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν μειωθεί σε λιγότερα από 50 την ημέρα επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σύμφωνα με ένα Νοτιοκορεάτη επιδημιολόγο, ειδικό σε θέματα δημόσιας υγείας.

Ο καθηγητής επιδημιολογίας Σουνγκ-Ιλ Τσο της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», ότι η σταδιακή -άρση των μέτρων μπορεί να ξεκινήσει, όταν τα νέα διαγνωσμένα κρούσματα παραμείνουν κάτω από 50 για περίπου 15 συνεχόμενες μέρες.