19 Απριλίου, 2024

Είμαι κοπέλα και νομίζω ότι μου αρέσει μια συμμαθήτριά μου: Πώς θα ανακαλύψω τι θέλω;

Δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχή

Αυτό είναι κάτι που μπορεί να σου δώσει κάποια δείγματα γραφής. Αν αυτές οι φαντασιώσεις έχουν σαν αντικείμενο σταθερά το γυναικείο φύλο και υπάρχει μια μεγάλη διάρκεια σε αυτές, τότε πιθανότατα να έλκεσαι σεξουαλικά από άτομα του ίδιου φύλου. Αν πάλι σε αυτές πρωταγωνιστούν άτομα του αντίθετου φύλου ή υπάρχει μια εναλλαγή τότε μπορεί όλο αυτό να είναι είτε προϊόν αντίδρασης ή απλά αβεβαιότητας περί του προσανατολισμού σου σεξουαλικά κάτι που δεν είναι παράλογο σε αυτή τη φάση.

Επίσης χρήσιμο θα ήταν να συγκεντρώσεις όλα εκείνα τα στοιχεία που συνηγορούν ότι έλκεσαι από το ίδιο φύλο(πχ η συμμαθήτρια που θες να βγεις ραντεβού ή και άλλα) και όσα το καταρρίπτουν(πχ κοινωνική αντίδραση,όχι αγόρια να σου αρέσουν στην τάξη κλπ),ώστε να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Στην περίπτωση που ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός αφορά άτομα του ίδιου φύλου, το σημαντικό είναι η ίδια να μην νιώσεις ενοχικά, με αποτέλεσμα αυτό να σε αγχώσει και να σε κλείσει στον εαυτό σου.

Καλό θα ήταν να μιλήσεις με τα άτομα που εμπιστεύεσαι και να λάβεις την υποστήριξη τους στην όποια σου επιλογή, καθώς αυτό είναι που τελικά έχει σημασία και θα σε κάνει ευτυχισμένη και όχι ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός.

Μάριος Παππάς
Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπευτής (Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία)

boro