28 Μαρτίου, 2024

Γνώρισα κάποιον και έχει μανία με το ομαδικό σεξ: Είναι φυσιολογικό;

Γνώρισα έναν άνδρα φιλικά και μου εκμυστηρεύτηκε ότι έχει μανία με το ομαδικό σεξ. Το κάνει πολύ συχνά ενώ μου μίλησε και για την ανταλλαγή συντρόφων.

Πιστεύετε αυτό είναι φυσιολογικό; Και γιατί κάποιοι κάνουν ομαδικά παιχνίδια; Μήπως η σύντροφός τους δεν τους ικανοποιεί;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Ανδρολόγος Δρ. Ζήσης Παπαθανασίου

Το ομαδικό σεξ, τα «τρίο» και η ανταλλαγή ερωτικών συντρόφων υπάγονται επιστημονικά στις οριακές σεξουαλικές συμπεριφορές.

Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι είναι ανάμεσα στη φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά και στις διαστροφές. Τα τελευταία χρόνια πολλές διαστροφικές συμπεριφορές τείνουν να ενταχθούν στο φυσιολογικό σεξ και γίνονται κοινωνικά αποδεκτές.

Παλαιότερα, μερικές συμπεριφορές στο σεξ ήταν απαγορευτικές

Πολλά ταίρια βέβαια, βιώνουν το αίσθημα της ντροπής. Πάντως, σύμφωνα με τον Φρόυντ, το αίσθημα αυτό είναι το εργαλείο με το οποίο ο άνθρωπος κοινωνικοποιείται ενώ κινείται ανάμεσα στη βρεφική ηδονή και την ενήλικη τελετουργία.

Και είναι η ντροπή που μοιάζει να μεσολαβεί διαδραστικά ανάμεσα στην υποκειμενικότητα και την κοινωνικότητα. Και αξίζει να σημειωθεί πως η άμεση αναφορά λεκτικά στις επιθυμίες για σεξ παλαιότερα, ήταν απαγορευτικά  τιμωρητική και για τα δυο φύλα.

Μα πλέον, το ομαδικό σεξ φαίνεται να απελευθερώνει τους συμμετέχοντες από τις ντροπές και ενοχές που κρύβει η μοναχική εμπειρία.

boro