28 Μαρτίου, 2024

«Βόμβες» Νίκης Κεραμέως: Αυτή είναι η ημερομηνία ορόσημο για τις Πανελλήνιες – Ανοικτό το ενδεχόμενο ακύρωσης των προαγωγικών εξετάσεων (Video)

Όλα όσα είπε

Προς την απόφαση για ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο Mega. Η υπουργός σε ερώτηση για το πότε διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις εκτίμησε ότι η 15η Ιουλίου είναι ημερομηνία ορόσημο.

Σχετικά με τις Πανελλήνιες η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με την ύλη που έχουν διδαχθεί οι μαθητές έως την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία. Η κ.Κεραμεώς τόνισε ότι οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν έως την 15η Ιουλίου με τα μέχρι τώρα δεδομένα και ο μόνος λόγος να μην πραγματοποιηθούν έως τότε θα ηταν μλλια πιθανή εισήγηση του κ. κ Τσιόδρα να μην υπάρξει συγχρωτισμός στις τάξεις. Σε πιθανή τέτοια εισήγηση της επιτροπής η κ.Κεραμέως είπε ότι θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν σε ύστερη ημερομηνία λόγω των πολλών προβλημάτων που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση.

Επίσης, προς ακύρωση οδεύουν οι προαγωγικές εξετάσεις όπως αποκάλυψε εμμέσως η υπουργός Παιδείας κ.Κεραμέως, κάνοντας γνωστό ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί το πολύ στις επόμενες δύο ημέρες και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Η υπουργός Παιδείας σε ερώτηση για τις προαγωγικές εξετάσεις ανέφερε ότι η απόφαση θα ληφθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής λοιμοξιολόγων και φαίνεται ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια τους.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων σε ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν μετά τις διακοπές το Πάσχα αν και δεν υπήρξε κατηγορηματική ανέφερε ότι οι γονείς θα πρέπει να είναι έτοιμοι για την παράταση για την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην εκπαιδευτική λειτουργία των δομών της χώρας.

Τέλος η κ. Κεραμέως έκανε γνωστό ότι η σημερινή απόφαση που ρυθμίζει το θέμα που έχει προκύψει με τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων για το διάστημα που παραμένουν κλειστά τόνισε ότι δεν αφορά τους παιδικούς σταθμούς αφού δεν αποτελούν αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας αλλά του υπουργείου Εργασίας.