Σε πολιτική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και των αποφάσεων του για την άρση των μέτρων, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανακοίνωσής του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Πέρα από το πότε θα βγουν από το σπίτι, οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους – για αυτό δεν είπε τίποτα ο κ. Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε 15 λεπτά διάγγελμα για να πει με φλυαρία πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα πήγε καλά γιατί ο ίδιος εμπιστεύθηκε τους πολίτες, αλλά με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων θα ευθύνονται οι ίδιοι για ό,τι συμβεί.

Επιμένει με δυο λόγια να αγνοεί την πρώτιστη ευθύνη της Πολιτείας, δείχνοντας με το δάχτυλο τους πολίτες για την “ατομική ευθύνη”.

Πέρα από την επίκληση στο συναίσθημα των πολιτών, δεν είπε τίποτα συγκεκριμένο για τη στήριξη της οικονομίας απέναντι στην ύφεση που έρχεται, για την ενίσχυση των μισθωτών, των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολούμενων, δεν είπε τίποτα για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κρίσιμο κλάδο του τουρισμού.

Οι πολίτες δεν θέλουν να μάθουν μόνο πότε θα βγουν από το σπίτι τους αλλά και πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους, με αξιοπρέπεια και δουλειές την επόμενη μέρα.

Και φυσικά, δεν είπε για ποιο λόγο τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μέχρι χθες χαρακτηρίζονταν από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες “υγειονομική βόμβα διασποράς του κορωνοϊού”, τώρα ξαφνικά ανοίγουν άρον-άρον για είκοσι μόλις μέρες, αφήνοντας μάλιστα παράθυρο να κάνει το ίδιο και για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε η απόφαση να μην αποβεί μοιραία για μια πιθανή αναζωπύρωση κρουσμάτων και πάνε χαμένοι οι κόποι δυο ολόκληρων μηνών.

Οι πολίτες με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα τις μέρες της καραντίνας.

Η ευθύνη της κυβέρνησης όμως ήταν να χρησιμοποιήσει αυτό τον χρόνο για να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ. με ανθρώπινο δυναμικό, με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, να αυξήσει τον αριθμό των ΜΕΘ, να φροντίσει ώστε τώρα που επανερχόμαστε να έχουμε στη διάθεση μας μεγάλο αριθμό τεστ ώστε οι πολίτες να εξετάζονται μαζικά.

Δυστυχώς τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει.

Η άρση των μέτρων, λοιπόν, με απόλυτη ευθύνη του κ. Μητσοτάκη και όχι των επιστημόνων, γεμίζει τους πολίτες με πολύ περισσότερη ανησυχία και φόβο από ότι η ίδια η καραντίνα.

Μακάρι τα συναισθήματα αυτά να αποδειχθούν υπερβολικά».

Ανακοίνωση από το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ
«Μόλις χθες ο ΕΟΔΥ δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκoν. Η πρώτη αναγγελία για τη λειτουργία του δικτύου είχε γίνει πριν από 40 ημέρες περίπου στις 19 Μάρτη. Θα περίμενε κανείς λοιπόν ότι η αναγγελία θα συνοδευόταν από μια σοβαρή προεργασία», τονίζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «αντ’ αυτού βλέπουμε ότι, πέραν των τυπικών προσόντων δεν υπάρχει κανένα άλλο κριτήριο πρόσληψης. Έτσι καθορίζεται ως μοναδικό κριτήριο η αύξουσα σειρά της αίτησης, δηλαδή η σειρά προτεραιότητας, η οποία από μόνη της δημιουργεί σοβαρές υποψίες πελατειακής διαχείρισης των προσλήψεων».

Επιπλέον, το τμήμα υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει ότι «ενώ οι προσλήψεις τονίζεται ότι θα είναι άμεσες, δεν γίνεται καμία αναφορά για το που θα γίνονται τα 10000 περίπου tests που θα λαμβάνονται κάθε μέρα. Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις για την επανάληψη του γνωστού «σκοιλ ελικικου», αφού η οργάνωση ενός τέτοιου εγχειρήματος απαιτεί και μελέτη και διαφάνεια».

«Δυστυχώς όμως, για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη να οργανώσει οτιδήποτε είναι πέραν της πιστής τήρησης των υποδείξεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Ειδικά όμως σε αυτή την περίπτωση η κυβερνητική ανικανότητα γίνεται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, γιατί στα tests θα στηριχτεί εν πολλοίς και το πρόγραμμα εξόδου από την καραντίνα».

Τέλος, το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να πάρει πίσω την πρόσκληση ενδιαφέροντος και να επανέλθει με όρους διαφάνειας και αξιοκρατίας αξιοποιώντας το υπάρχων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πλαίσιο δημιουργίας των Κινητών Ομάδων Υγείας».

 929 total views,  2 views today

.