«Πόλεμος» ξέσπασε ανάμεσα στον Κώστα Βαξεβάνη και τον Πάνο Σκουρλέτη με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση στα ΜΜΕ μέσω της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», επειδή ο κ. Σκουρλέτης δεν την υπέγραψε.

Η μη υπογραφή από τον Πάνο Σκουρλέτη της ερώτησης που κατέθεσαν 77 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης (δεν την υπέγραψαν επίσης ο Νίκος Βούτσης , ο Νίκος Φίλης και οι κκ Τσακαλώτος, Ξανθός) και με την οποία διαμαρτύρονται λέγοντας ότι η εφημερίδα Documento αποκλείστηκε από την κρατική ενίσχυση ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσε τα πυρά του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη.

Το θέμα ξεκίνησε με άρθρο του ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, με τίτλο «Όταν ο Σκουρλέτης εκτός το κόμμα θέλει να κάνει κουμάντο και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο Βούτσης σιγοντάρει», στο οποίο, αφού αποκαλεί τον κ. Σκουρλέτη «απερχόμενο και αποτυχημένο Γραμματέα», υποστηρίζεται ότι ζήτησε από την κοινοβουλευτική ομάδα να αποσυρθεί η σχετική ερώτηση, επειδή η εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη του έχει ασκήσει κριτική. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Πάνος Σκουρλέτης είχε και την υποστήριξη του τέως Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση ενώ τελικά οι δύο μαζί με τον Νίκο Φίλη, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Ανδρέα Ξανθό (από την τάση των 53+) δεν υπέγραψαν την ερώτηση.
Βαξεβάνης: Συμφωνεί και ο Μητσοτάκης με τον Σκουρλέτη

Το εν λόγω άρθρο αναπαρήγαγε με tweet ο Κ. Βαξεβάνης, ενώ σε σχόλιό του αφήνει υπονοούμενα ότι ο Πάνος Σκουρλέτης παίζει το παιχνίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Ο Πάνος Σκουρλετης, λέει ο Γιώργος Λακόπουλος, προσπάθησε να μην κατατεθεί Ερώτηση της ΚΟ Συριζα που ζητούσε εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του Documento, γιατί η εφημερίδα του είχε κανει κριτική. Γιατί έκανε τη δουλειά της δηλαδή. Συμφωνεί και ο Μητσοτάκης», αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης στην ανάρτηση του.

Ο Πάνος Σκουρλετης, λέει ο Γιώργος Λακοπουλος, προσπάθησε να μην κατατεθεί Ερώτηση της ΚΟ Συριζα που ζητούσε εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του Documento, γιατί η εφημερίδα του είχε κανει κριτική. Γιατί έκανε τη δουλειά της δηλαδή. Συμφωνεί και ο Μητσοτάκηςhttps://t.co/Ey6SyRhqxV
— Kostas.Vaxevanis (@KostasVaxevanis) May 2, 2020

Σκουρλέτης: Έχω συνηθίσει σε χολερικά σχόλια και «φιλικές συμβουλές»

Λίγο αργότερα, με δήλωση – που εστάλη από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ο Πάνος Σκουρλέτης σημειώνει ότι ουδέποτε ζήτησε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη ερώτηση και τονίζει ότι θεώρησε πολιτικά άστοχο να εστιαστεί μόνο στην εφημερίδα Documento «τη στιγμή που το θέμα της αδιαφανούς, σκανδαλώδους και μεροληπτικής διάθεσης των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ, εκ μέρους της κυβέρνησης, συνιστά ένα κατεξοχήν ζήτημα δημοκρατίας και δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο έντυπο»

«Ζήτησα η Ερώτηση, η οποία δεν είχε κατατεθεί μέχρι τότε, να αναπροσαρμοσθεί και να συμπεριληφθούν σε αυτή και άλλα site και έντυπα που δεν έτυχαν της παραμικρής ενίσχυσης από την κυβέρνηση επειδή δεν της είναι αρεστά, καθώς και να ζητηθούν αναλυτικά στοιχεία που πήγαν τα είκοσι εκατομμύρια. Ανέφερα δε ενδεικτικά την ΑΥΓΗ και άλλα έντυπα και site. Είναι φανερό πως η κυβέρνηση της ΝΔ χτίζει τις νέες σχέσεις διαπλοκής με τους φίλους της, καναλάρχες και λοιπούς κατόχους Μέσων ενημέρωσης, στην περίοδο του κορωνοϊού. Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή από το προεδρείο της Κ.Ο. ωστόσο στο τελικό κείμενο της Ερώτησης δεν συμπεριελήφθη κανένα άλλο Μέσο. Αυτός ήταν και ο λόγος που τελικώς, παρόλο ότι επέμενα μέχρι τελευταία στιγμή, εγώ και άλλοι σύντροφοι δεν βάλαμε την υπογραφή μας Δεν μου προξενεί εντύπωση ούτε το σχόλιο, ούτε η αξιοποίησή του από εχθρούς και «φίλους». Μας έχουν συνηθίσει σε επιθέσεις αλλά και σε χολερικά σχόλια, «φιλικές συμβουλές» που έναν και μόνο σκοπό έχουν, να διχάσουν, να δηλητηριάσουν, να απαξιώσουν και τελικώς να χειραγωγήσουν τον χώρο μας», σημειώνει ο Πάνος Σκουρλέτης και καταλήγει «πάντα πίστευα στην ανοιχτή πολιτική αντιπαράθεση στη βάση αρχών. Είμαι φανατικός των συλλογικών δημοκρατικών διαδικασιών και σιχαίνομαι το παρασκήνιο. Αυτό έκανα πάντα αυτό θα εξακολουθήσω να υπηρετώ».
Γενική η αναφορά Τσίπρα στη Βουλή

Σημειώνεται, πάντως, ότι στην τοποθέτηση του την Πέμπτη στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας, άσκησε δριμεία επίθεση για το συγκεκριμένο ζήτημα στην κυβέρνηση, χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο Μέσο.

«Τι έχετε κατά νου όταν εν μέσω πανδημίας αποφασίζετε να δώσετε ανεξέλεγκτα, χωρίς λογοδοσία, χωρίς διαφάνεια, 20 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ; Ποια ΜΜΕ; Παρακάμπτοντας τις διαδικασίες της Διαύγειας. Σε μία εταιρεία η οποία όλως τυχαίως συνεργαζόταν με το κόμμα σας προεκλογικά, για να δίνει τα χρήματα κατά το δοκούν και ανεξέλεγκτα. Χρειάζεται ενίσχυση ο Τύπος; Βεβαίως και χρειάζεται ενίσχυση ο Τύπος. Ελάτε εδώ να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε ένα ποσό που πρέπει να κατανεμηθεί, με όρους διαφάνειας και με κριτήρια. Με κριτήρια που έχουν να κάνουν με τους εργαζόμενους που έχουν, με κριτήρια που έχουν να κάνουν με τις πωλήσεις τους. ‘Όχι ανεξέλεγκτα, όχι με αδιαφάνεια. 20 εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας», περιορίστηκε, γενικώς, να πει, από το βήμα της βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αναφορά στο εν λόγω έντυπο.
Πηγή: iefimerida

 270 total views,  2 views today