Είμαι αριστερός, φυσικά. Πιστεύω στο κράτος πρόνοιας. Δεν έχω ιδιωτική ασφάλιση και ποτέ δεν θα ψηφίσω κάποιον που υπόσχεται να μειώσει τους φόρους των πλουσίων. Αν υπάρχει κάτι που δε θα κάνω ποτέ είναι να ψηφίσω τη δεξιά»….

Jürgen Norbert Klopp

Παρότι ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ-ίσως ο καλύτερος προπονητής του κόσμου-δηλώνει αριστερός χθες ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία κίνηση που θα τη ζήλευε και ο Klopp.

Έβγαλε μία ολόκληρη ομάδα υφυπουργών από τον πάγκο και τους έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν σε αγώνα πρώτης εθνικής όσο αφορά τουλάχιστο την επικοινωνιακή κάλυψη που είχε το ματσάκι. Μιλάμε για την παρουσίαση της μετά lockdown εποχής.

Στο πλαίσιο αυτό, τη σκυτάλη έλαβαν από τον πρωθυπουργό οι υφυπουργοί Ακης Σκέρτσος (υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ), Γιάννης Κεφαλογιάννης (υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Νίκος Χαρδαλιάς (υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης Κρίσεων), Νίκος Παπαθανάσης (υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου), Βασίλης Κοντοζαμάνης (υφυπουργός Υγείας), Θοδωρής Λιβάνιος (υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών), αλλά και ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Κυριάκος με αυτή τη κίνηση έδειξε ότι η γαλάζια ομάδα διαθέτει βάθος πάγκου. Επίσης έδωσε το concept του ανασχηματισμού που έρχεται και του προεκλογικού σχήματος ενόψει των εκλογών που θα προκηρυχθούν στο διάστημα 15 Ιουνίου με 15 Σεπτεμβρίου. Θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις οι οποίες θα χρειαστούν για να καταργηθεί στη πράξη η απλή αναλογική του Σύριζα.

Εάν ο Κυριάκος καταφέρει με την άρση των περιορισμών οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να μην ξεπεράσουν τις 1.οοο θα μπορεί να επιδείξει στον ελληνικό λαό δύο σπουδαία και ιστορικής σημασίας επιτεύγματα της κυβέρνησής του: Tην εθνική νίκη στον Έβρο και την νίκη κατά του Covid-19.

Πρόκειται για ιστορικά επιτεύγματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη άρχισε να μιλάει για πρόωρες εκλογές γιατί εκτιμά ότι θα αυξηθούν κατά πολύ τα κρούσματα και οι απώλειες και θα χρεώσει στη κυβέρνηση απουσία προετοιμασίας για την έξοδο…

Κουρδιστό Πορτοκάλι

.