Ποινική δίωξη για 11 αδικήματα ασκήθηκε εις βάρος των οπαδών του ΠΑΟΚ (σ.σ. όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της αστυνομίας) που εμπλέκονται σε συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του 28χρονος Βούλγαρος οπαδός το βράδυ της Κυριακής (05.01.2020).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το “grtimes.gr ” ένας από τους δύο συλληφθέντες φέρεται ότι είναι γιος αστυνομικού που υπηρετούσε, μέχρι πρότινος, στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

 

Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και 9 πλημμελήματα, κατά περίπτωση. Συγκεκριμένα η δίωξη αφορά: Τα κακουργήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της συνέργειας στο προηγούμενο αδίκημα. Τα πλημμελήματα της συμπλοκής, της συνέργειας σε συμπλοκή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, της φθοράς ξένης περιουσίας , της διατάραξη κοινής ειρήνης , παραβάσεις του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αθλητικής βίας κ.α.

newsit

 

 171 total views,  2 views today