Λεβέντης: Ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές για να πετάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών στον Μητσοτάκη

Πρόωρες εκλογές πριν την κύρωση από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών «βλέπει» ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο ο πρωθυπουργός θα «πετάξει την πυρακτωμένη μπάλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

« Έτσι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάρει όλο αυτό το βάρος στις πλάτες του και θα δημιουργήσει μεγάλο πολιτικό ζήτημα στην ΝΔ, η οποία θα κληθεί να κυρώσει την συμφωνία διχάζοντας στο εσωτερικό όλους εκείνους τους βουλευτές που δεν θα επιθυμούν να ψηφίσουν και ουσιαστικά να υποκύψουν στις πιέσεις των Αμερικανών και των Ευρωπαίων», δήλωσε ο κ. Λεβέντης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι κυβέρνηση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «παρουσιάζονται ως αγαπητικοί του λαού και όλοι οι υπόλοιποι εμφανίζονται ότι επιθυμούν την μείωση των συντάξεων». Ο ίδιος επανέλαβε ότι το κόμμα του απορρίπτει τη μείωση των συντάξεων, καθώς έχουν μειωθεί 23 φορές και κάλεσε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να απολογηθούν στον ελληνικό λαό.

Για το Κυπριακό είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση «από τη στιγμή που οι Τούρκοι εμφανίζονται ανένδοτοι στο να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και οι έποικοι από την Μεγαλόνησο».

Αναφερόμενος στις αποχωρήσεις βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε αποστασία την συγκεκριμένη κίνηση, ανέφερε ότι δεν έχει διαγράψει ποτέ κανένα στέλεχος στην πολιτική του καριέρα και επεσήμανε ότι «τους αποστάτες που δεν παρέδωσαν την έδρα τους στο κόμμα, θα τους κρίνει ο ελληνικός λαός πολύ σκληρά».

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ