Να γιατί απέδωσαν τα μέτρα. Όμως οφείλουμε να κάνουμε υπομονή και να συνεχίσουμε έτσι. Για τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε. Για τους μεγαλύτερους αλλά και μικρότερους σε ηλικία. Για τις ψυχές των πα…

Να γιατί απέδωσαν τα μέτρα. Όμως οφείλουμε να κάνουμε υπομονή και να συνεχίσουμε έτσι. Για τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε. Για τους μεγαλύτερους αλλά και μικρότερους σε ηλικία. Για τις ψυχές των παιδιών μας που δεν θα επουλωθούν ποτέ αν χάσουν απότομα απο τις ζωές τους… τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους.

 

 

Η χώρα μας -με 68 θανάτους- βρίσκεται στην 33η θέση παγκοσμίως σε απόλυτο αριθμό των θυμάτων της νόσου, από την 28η θέση πριν μια εβδομάδα. Είναι επίσης 14η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δέκατη στην ευρωζώνη σε απόλυτο αριθμό θανάτων λόγω Covid-19.

Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου επτά θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού (ανάλογη είναι η αναλογία και στην Κύπρο), γεγονός που την τοποθετεί στην 38η θέση διεθνώς, στην 17η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην 14η στην ευρωζώνη. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι περίπου 8,4 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται κάτω από το διεθνή μέσο όρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η θνητότητα στην Ελλάδα (το ποσοστό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταλήξει σε θάνατο) είναι 4%, χαμηλότερη από την μέση παγκόσμια θνητότητα που είναι 5,4%. Η πραγματική θνητότητα είναι πάντως άγνωστη, καθώς σε καμία χώρα του κόσμου δεν είναι γνωστός ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, επιβεβαιωμένων και μη.

Ακόμη, έχοντας 92 ασθενείς διασωληνωμένους σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση, η Ελλάδα είναι 26ή διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών (ήταν 20ή πριν επτά μέρες), 13η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δέκατη στην ευρωζώνη. Η χώρα μας είναι στην 57η θέση παγκοσμίως (έναντι της 34ης πριν επτά μέρες), όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών με Covid-19 που έχουν αναρρώσει πλήρως (78 έως τώρα).

Το διαβάσαμε εδώ

.